Hoppa till innehåll

Danska ISH Spirits vill göra alkolholfria alternativ ännu trendigare

ISH Spirits och ISH Spirits grundare Morten Sörensen.
Redaktionen

Du behöver inte alltid välja bubbelvatten eller Cola Zero som alkoholfritt alternativ till maten. Köpenhamnsbaserade ISH Spirits går i bräschen för alkoholfria alternativ som smakar som traditionella alkoholhaltiga drycker.

De senaste årens måttlighetstrend verkar vara här för att stanna. Att välja ett alkoholfritt alternativ till middag blir allt vanligare, och marknaden förväntas växa med ytterligare 31 procent till 2024, enligt Beveragedaily.com.

Fler och fler företag börjar snegla mot att erbjuda alkoholfria drycker som smakar som som traditionella drycker med alkohol – och samtidigt ofta innehåller halva kalorimängden eftersom alkoholen är kaloritung. En av de mest populära inom den alkoholfria dryckeskategorin är Köpenhamnsbaserade ISH Spirits, som belönats med mängder av branschpriser för sina tjusigt paketerade drycker som alkoholfritt rosévin, tequila och spritz.

Café hörde av sig till ISH-grundaren Morten Sørensen för att ta tempen på det danska prisade alkoholfria dryckesmärket.

Morten Sørensen är grundare av danska dryckesmärket ISH Spirits.

Idén för ISH Spirits kommer från att du bestämde dig för att testa ett alkoholfritt i 100 dagar för fem år sedan. Vad fick du för insikter?

”Jag insåg under min 100-dagarsutmaning att medvetet drickande är ett riktigt lifehack. Du kan gå ut flera nätter i rad och ha roligt samtidigt som du inte tar hårt på kroppen.”

Hur låter hisspitchen för ISH Spirits?

”ISH är ett medvetet dryckesföretag som utvecklar prisbelönt alkoholfritt vin, sprit och cocktails eftersom vi tror att alla förtjänar en drink.”

Ni erbjuder bland annat alkoholfri vin, sprit och förmixade cocktails. Vilken är din personliga favorit?

Tuff fråga. Det svårt att välja mellan alla sina barn, men jag måste erkänna att vår nya Tequila får min mesta kärlek nuförtiden. Det är inte många dagar under veckan då jag inte njuter av en Mindful Margarita.

Och vilken är storsäljaren?

”Sparkling White och Rosé är storsäljare och vår alkoholfria Spritz är också väldigt populär.”

Hur märker du av den alkoholfria trenden?

”Den alkoholfria trenden växer snabbt. Vi kan se det från vårt håll men också över hela branschen. Jag är en del av styrelsen på ANBA (Adult Non-alcoholic Beverage Association) där jag regelbundet kommunicerar med andra NA-märken och håller mig uppdaterad om trenderna och rörelsen i branschen.”

Hur ser den alkoholfria marknaden ut idag?

Den alkoholfria marknaden är fortfarande liten jämfört med hela alkoholmarknaden, den är ungefär 3,5 % men trenden pekar mot att den kommer att växa med tvåsiffriga siffror de kommande åren. I jämförelse tappar en produktkategorier som vodka marknadsandelar.

Finns det något du saknar?

”Jag känner att marknaden saknar ett riktigt bra alkoholfritt rött vin. Ett bra alkoholfritt vin som kommer blåsa dig av stolen överleverera med sin smak.”

Alkoholfria tequilan Mexican Agave Spirits är en av ISHs senast lanserade smaker. Foto: Emily Wilson

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.