Därför är andra barnet i syskonskaran oftast stökigast – och upprorisk

Vem är du i syskonskaran? Nu visar en studie att barn nummer två troligtvis är familjens rebell.

 |  Publicerad 2018-03-23 12:54  |  Lästid: 1 minut

Storasyskon har enligt forskning visat sig vara den smarta i syskonskaran medan småsyskon ofta tillskrivs rollen som både den roliga i familjen och även favoritbarnet i syskonskaran.

Är du andra syskonet ut är du troligtvis den som är mest rebellisk. En studie hävdar nämligen att syskon nummer två är mer benägen att missköta sig, ibland så till den grad att det kan få allvarliga konsekvenser.

Enligt en rapport från Massachusetts Institute of Technology är andra barnet mer upprorisk än sitt äldre syskon. Undersökningen visade att barn nummer två är 25-40 procent mer benäget att hamna i allvarliga problem i skolan eller med lagen.

Enligt NPR är en möjlig förklaring att föräldrar tenderar ändra sin uppfostran efter första barnet. Förstfödda barn får föräldrarnas fulla uppmärksamhet medan yngre syskon ofta måste konkurrera om intresset. Och när familjen växer förändras även dynamiken.

Men är du andra barnet behöver du inte oroa dig alltför mycket. Detta betyder inte att du är dömd till ett liv av brott och förödelse utan bara att födelseordningen kanske har större betydelse än man först har trott.

Källa: Country Living US

Artikeln publicerades först på MåBra.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-03-23 15:02