Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

De 7 galnaste händelserna från Allsvenskan 2016

Inför Allsvenskans sista omgång söndag 6 november blickar vi tillbaka under säsongen som gått. Minns du det här?

Thowe Wagner Larsson
Foto IBL, Youtube

handelser allsvenskan fotboll 2016

Malmö FF blev Svenska mästare med två omgångar kvar efter vinst med 3-0 mot Falkenberg samtidigt som Elfsborg plockade poäng hemma mot IFK Norrköping. Därmed är det skånelaget som får ta med sig Lennart Johanssons pokal hem på söndag när den sista omgången spelas.

Annons

Men vad hände vid sidan av planen, förutom fotbollen, under Allsvenskan 2016?

7 sjuka saker vi minns från årets Allsvenska:

1. Tobias Sana kastar hörnflaggan mot supportergruppering efter knallskott

I april möttes topplagen IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi. Tobias Sana, Malmö FF-spelare som tidigare tillhört IFK Göteborg, fick ett knallskott kastat mot sig av IFK Göteborg-supportrar när han stod vid sidan av planen. Han reagerade starkt och gick mot hörnflaggan som han tog upp och kastade mot en supportergruppering från IFK Göteborg. Till Sportbladet sa han vid ett senare tillfälle:

– Jag har väldigt ont i öronen och i huvudet. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hänt, säger Sana och fortsätter:

– Jag har aldrig varit så chockad och arg förut. Jag har spelat i IFK Göteborg i flera år och har all respekt för föreningen och supportrarna. Jag kan ta att vissa buar och förolämpar mig men det har gått över gränsen när någon försöker skada mig.

Efter händelsen var det flera som uttryckte att det inte var ett acceptabelt agerande, däremot fullt förståeligt.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Frölundaspelaren som rusade in på Gamla Ullevi

Det var en skandalomsusad match, mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Efter att matchen avbröts till följd av att Tobias Sanna blivit träffad av ett knallskott stod fotbollsplanen tom sånär som på matchbollen. Något Frölunda HC:s guldhjälte Mats Rosseli Olsen utnyttjade genom att ta sig ner från läktaren, springa ut på planen och skjuta bollen i mål. Efteråt twittrade han så här:

Mats Rosseli Olsen

Tilltyget blev inte uppskattat och Rosseli Olsen blev portad från samtliga svenska fotbollsarenor i ett år samt tvingas betala 41 500 kronor i böter.

3. Djurgårdens målvakt hyllas med snusregn

Efter Djurgårdens sista hemmamatch tackade fansen av målvakten Kenneth Höie efter fyra säsonger i klubben. Höie höll nollan mot Häcken vilket gav hemmalaget 3 poäng och ett värdigt avslut för så väl tränare Mark Dempsey som den omåttligt populära målvakten. Höie, känd som Allsvenskans största snusare, tackades av genom att fansen kastade ner snusdosor på planen samtidigt som de skanderade ”Han har Sveriges största prilla”.

– Det är svårt att hitta ord. Det var hyllningar och det slängdes snusdosar. Jag är så tacksam, säger Kenneth Höie till Sportbladet.

4. Den maskerade 17-åringen som hoppade på Östersunds målvakt och fejkade bombhot

Under matchen mellan Östersund – Jönköping Södra, medan bollen spelades på J-södras planhalva, sprang plötsligt en maskerad man in på planen och hoppade på Östersunds målvakt Aly Krita.

Den 17-åriga mannen ska enligt åtalet ha misshandlat Aly Keita med bland annat slag mot huvudet när han brottade ner målvakten i gräset. Kort därefter sprang både ordningsvakter och spelare fram och 17-åringen greps. I sambandet med gripandet hävdade mannen att han hade placerat två väskor med bomber under arenaläktaren och matchen fick då avbrytas.

På resultattavlan stod det 1-1, något som snabbt fick fart på olika spekulationer om spelskulder och förlorade bettingtips. Det fanns dock inget bevis om detta stämde eller ej.

Enligt Sportbladet dömdes 17-åringen till ungdomstjänst i 90 timmar samt ska betala 10 500 kronor i skadestånd till Aly Keita.

5. Alexander Isaks debutsäsong

Han kallas för ”Nästa Zlatan” och har flera av Europas storklubbars ögon på sig. I matchen mot IFK Göteborg i slutet på oktober fanns representanter från 69 klubbar och upp mot 90 olika scouter på plats. Det skvallrar en del om intresset för den 17-åriga talangen som gjort nio mål i sin debutsäsong i Allsvenskan, fler än Zlatan gjorde under sin.

Fotboll AIK-Norrköping 6-0

Foto: IBL

6. Denni Avdics skoproblem

Det tog ett tag innan AIKs stjärnvärvning lyckades utnyttja sin fulla potential – men inte för att han inte fick speltid eller blev skadad. Han hittade helt enkelt inte ett par skor som passade.

Att byta klubb innebär i vissa fall även att byta sponsor. I det här fallet var det Nike som byttes ut mot Adidas som sponsrar AIK och i deras sortiment hittade anfallaren inga skor som satt bra. Efter blodiga tår och ömmande fötter åkte Avdic till Adidas i Tyskland för att få bukt med problemen.

Men det var lagkamraten Per Karlsson som hade lösningen efter att Avdic kommit tillbaka.

– Så kom han hem, och det visade sig att han hade stått i skorummet och sett mina gamla skor från något år tillbaka. ”De där har jag letat efter länge, just den där modellen”.

– Då fick han dem. Jag känner mig delaktig nu, att han ska prestera i dem, säger Per Karlsson till Expressen.

Via: f

Via: Youtube

7. Östersunds långa ljusshow mot Hammarby 

Hög musik och strålkastare bjöd Östersunds supporterklubb Falkarna på när laget mötte Hammarby i slutet av oktober. I sociala medier talades det om att shower likt denna ”hör till hockeyn” och att det ”inte har med fotboll att göra”, men ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg ordförande väljer att hylla Falkarna:

– Jag tycker att våra fans och supporterföreningar har utvecklats enormt, kanske till och med fortare än vad föreningen och laget sportsligt har gjort. De håller väldigt väldigt hög nivå i allsvenskan, säger han till Fotbollskanalen.

Mer fotboll från Café!

Fotbollsfans listar: Det här är det värsta vi vet med fotboll

Fotbollsexperten om huliganens attack: ”Uppenbart att han ville bryta matchen”

7 fotbollsfrisyrer vi hade som barn – hur hemska de än var

Annons

Dela (39)
Tweeta

Annons


Laddar