De är Ulf Kristerssons favoritklädmärken

Ulf Kristersson föredrar svenska klädmärken och unnar sig dyra slipsar som lyx.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-03-15 15:46  |  Lästid: < 1 minuter

Cafés omslagsnamn i mars är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, en person man knappt sett i några andra kläder än kostym. Ett undantag är när vi följde med Kristersson på en löprunda som en del av den intervju som finns i numret av Café i butik nu och som du också kan läsa här.

Men hur skulle han själv beskriva sin klädstil?

– Har jag en klädstil? Om jag dröjer på svaret så är väl svaret nej, antar jag? Men jag gillar att vara prydligt klädd. I gymnasiet var det lite typiskt amerikanskt preppy. Mycket Boomerang. Sen har jag ju haft jobb där kostym är det normala.

Han fortsätter sedan och blir mer specifik på vilka märken han föredrar och vad som är viktigast när han väljer kläder.

– Jag gillar Oscar Jacobson, Tiger och H&M. Men jag har aldrig ägt något flådigt, bara det sitter bra. Jag får ofta sy om kostymerna så att de passar min inte helt ordinära kroppskonstitution. En lyx jag unnar mig är att köpa slipsar. Jag tycker alltid att de kostar lite för mycket, men köper dem ändå.

Cafénumret med Ulf Kristersson på omslaget finns ute i butik nu.

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:19