Hoppa till innehåll

De fem fulaste telefonerna som någonsin gjorts

Jonas Strandberg

Innan någon sorts smartphonestandard sattes fanns det ingen hejd på hur sinnessjuk en mobiltelefon kunde se ut. Vi listar de fem absolut fulaste.

Även om telefonerna kanske är snyggare idag än tidigt 2000-tal, så går det också att argumentera för att de eventuellt ser lite tråkigare ut. Så även om de fem bidragen på denna lista kanske inte är vackra att se på, så får man uppskatta ansträngningen. Man vågade ta risker på ett annat sätt förr.

Toshiba G450 (2008)

Är det en fjärrkontroll? En termometer? En mp3-spelare från Jens of Sweden? Nej! Det är Toshibas nya… G450. För dig som känner att ett sms inte är värt att skicka om det inte skapar mjölksyra efter det inledande ”Hej!”. Svindlande att den här stackaren släpptes ett år efter den första iPhonen.

Nokia 7600 (2003)

Inför släppet av den här telefonen känns det som att någon utvecklare på Nokia tittade på alla andra befintliga mobiler och bara vrålade rakt ut av uttråkning. Fick paningångest av påtvingade konventioner om hur en telefon ska se ut. Hatten av för ambitionen, men här gick det faktiskt för långt. Telefonen som designades på ett sätt som gjorde det omöjligt att använda den med en hand. Ingenting med den här skapelsen känns naturligt.

Nokia N-Gage (2003)

Lanserades som en kombinerad mobiltelefon och spelkonsol och var Nokias försök att ge sig på dominansen Nintendo åtnjöt med Gameboy Advance. Resultatet var katastrofalt. Som spelkonsol hade den inte en chans mot Nintendos mångåriga erfarenhet och som telefon… Ja, det räcker kanske att säga att för att prata i den här styggelsen tvingades man hålla den på sidan, så den stack ut från ditt huvud som ett litet elefantöra. Så ambitionen verkar ha varit att skapa en produkt som det var lite pinsamt att använda.

Elfoid (2011)

Har en telefon någonsin utstrålat ”seriemördare” så här mycket. Oklart exakt vem den här otäcka produkten riktades till. Mer än folk som önskar att ens telefon var lite mer som ett foster.

Siemens Xelibri 6 (2003)

Det där runt den mycket lilla skärmen är en sminkspegel. Två kollektioner om totalt åtta underliga telefoner gavs ut i Xelibriserien, innan satsningen lades ner på grund av bristande intresse. Sannolikt då den enligt uppgift bestod av väldigt primitiva telefoner där allt krut lagts på utstickande design. Fulast av alla åtta var den Tamagotchiliknande Xelibri 6. Det bästa man kan säga om den här telefonen är att den inte ser ut som ett foster.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.