Hoppa till innehåll

10 snygga teknikprylar vi verkligen saknar

Var pryldesignen bättre förr? Kanske. Vi kan dock slå fast att teknikens kyrkogård är full av snygga lik. Här är några grejer vi saknar väldigt mycket.

iPodserien

iPod Mini-modellen – en lite kompaktare mer rundad version av originalet i flera fina färger.

2000-talets snyggaste musikspelare. Ipod var så viktig för Apple att när iPhone lanserades 2007 var ikonen för musikappen en iPodsilhuett, hela vägen fram till iOS 4. Efter det bytte man tyvärr till den mer allmänna noten som man har kvar än idag.

2. Gameboy Micro

Den sista Gameboymodellen innan klassikern helt ersattes av Nintendos andra bärbara konsol – Nintendo DS. Ett stilrent, ultraportabelt avslut för barndomens trogna följeslagare.

3. Nokia 3310

En av tidernas mest populära mobiltelefoner, omtalad för sin enkla design och extremt hållbara konstruktion. En telefon som verkligen kunde ta en smäll, med stil.

4. Walkman

Prylen som gav oss möjlighet att själva sätta sountracken till våra liv. Superklassisk design med snygga linjer utan överflödigt plotter. Fick kärlek från en ny generation efter sin medverkan i Guardians of the Galaxy-filmerna.

5. Atari 2600

Det finns ett stort frågetecken när det kommer till den här spelkonsolen. Och det är hur inte träpanelen blev en större grej? Det är en löjligt snygg detalj som man önskar mer av hos moderna spelkonsoler. En tidlös klassiker.

6. Polaroid SX-70

Den är liksom ful och snygg på samma gång. Det är så väldigt mycket som händer på den här kameran, men allt är väldigt intressant. En pryl man instinktivt vill ha så fort man ser den, utan att veta riktigt varför.

7. Macintosh Classic

Den här är så stram, tråkig och prydlig att den blir snygg. Det handlar nästan mer om att man designmässigt begränsat fulheten så mycket det bara går och resultatet är en väldigt clean och tilltalande hemdator.

8. Pacman arkadmaskin

Exakt allt med den här maskinen utstrålar kul. Den är nästan självlysande i sin design och samtidigt så mysigt inbjudande med den inramade skärmen. Så här ska ett arkadspel se ut.

9. Det mesta med transparent hölje

Det var en massiv trend under flera år med genomskinligt skal på spelkonsoler, telefoner och datorer. Man skulle se varenda kretskort. Man kan bara hoppas att denna roliga trend återvänder snart.

10. Den här bilen som spolade tillbaka dina VHS-band

Okej snygg är väl… att ta i. Men den här prylen får en mängd pluspoäng för att den är kul! Vad gjorde den då? Jo, under VHS-spelarnas guldålder pratades det en hel del om att när man spolade tilllbaka sina filmer så slet det dels på kassetterna, men också på själva VHS-spelaren. Och när man hyrde film fick man ju böta om man inte spolade tillbaka dem, vilket öppnade marknaden för sådana här produkter. Då kunde man antingen välja en med generisk svart design, eller en som ser ut som en cool bil. Valet var förstås mycket enkelt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.