Hoppa till innehåll

5 värsta sakerna folk gör på tåg

Det värsta med att åka tåg är att man tvingas stöta på andra människor. Påfallande många klarar verkligen inte av att uppföra sig på tåg och här är de fem absolut värsta överträdelserna.

1. Föräldrar som snålar in på hörlurar

Det är en gåta hur föräldrar konsekvent vägrar att köpa hörlurar till sina barn till tågresan. Eller att tvinga barnen att skippa ljudet. Men eftersom den här typen av förälder bryr sig anmärkningsvärt lite om andra människor kan man naturligtvis bekämpa eld med eld och titta på en högljudd, blodig skräckfilm med otäcka våldsscener. Hörlurar? De fyller väl ingen funktion, man hör ju så bra ändå.

2. Pratar över informationen

Ja, naturligtvis är det väldigt lite man kan göra med tågvärdens information att det är snö på spåren och att vi därför inte kommer kunna lämna Katrineholm på fyra dagar, men det känns ändå bra att veta. Det är liksom det enda man har och då vill man inte att någon idiot ska föra ett annat samtal så man missar något viktigt.

När vi ändå står här i Katrineholm är de goda nyheterna att det finns en Pressbyrå på perrongen. De dåliga nyheterna är att den butiken är stängd. Klockan 16 en helt vanlig dag. Vidriga, vidriga Katrineholm. Det är inget Hallsberg, men det är ganska nära.

Foto: Getty Images

3. Förvirringen kring platserna

Människor som yrvaket med andan i halsen hastar in i gången och ser sig omkring utan att koppla vilken plats som är ens egen. Märkligt nog har de ofta hamnat tre vagnar fel, utan någon som helst rimlig förklaring. Paniken med vilken de här människorna tar sig an en helt vanlig tågresa får en att undra hur de handskas med en verklig kris. En kris utan bistro.

4. Platstjuven

Detta är i 99 procent av fallen en människa som bokat en plats närmast gången, eller mot tågets körriktning och sedan tagit din betydligt trevligare plats. När du sedan kommer fram till sätet tittar de alltid urskuldande och frågar om det går bra att de sitter där.

Nej, det går verkligen inte bra. Jag bokade platsen jag ville ha och det borde du också ha gjort, Susanne. Flytta på dig.

5. Stinkande mat

Det här går verkligen inte att ha överseende med. Snälla människa, åk till tågstationen 30 minuter tidigare och ät en hamburgare på restaurangen. Eller köp en macka i bistron. Ditt beslut att öppna en påse jolmiga cheeseburgare i en vagn full av helt oskyldiga människor är verkligen det sämsta. Ett människofientligt beteende. Lite som den här listan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.