De här klassiska albumomslagen är retuscherade enligt den sociala distansering vi lever i

Beatles Abbey Road-omslag

”Hörru, sa jag inte minst två meters avstånd?”

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-04-30 10:22  |  Lästid: 2 minuter

Den Los Angeles-baserade designagenturen Activista har lekt med klassiska albumomslag i Photoshop, för att på så sätt understryka den viktiga betydelsen av social distansering under coronapandemin. För vad har egentligen The Beatles Abbey Road, Fleetwood Macs Rumours och The Clashs Combat Rock gemensamt? Självklart är alla tre album hyllade och välkända, men finns det inget annat som väcker din uppmärksamhet? Jo, du tänker helt rätt – gruppmedlemmarna står faktiskt för nära varandra.

Kollektionen skapades av Activistas-designerna Paco Conde och Beto Fernandez, som hade fått en hel del tid över sedan befolkningen i Kalifornien blivit ombädda att stanna hemma i karantän för att hålla coronavirusets spridning i styr. Trots statens restriktioner såg Condo och Fernandez hur det samlades människor i parker, mataffärer och på stränder. De insåg att riktlinjerna kring social distansering INTE verkade nå ut till alla och bestämde sig därför att påbörja projektet ”6 feet covers”.

I en intervju med tidningen Adweek sade Conde:

– Första tanken var att göra om filmposters, men vi tänkte att albumomslag skulle vara en bättre visuell lösning. Det huvudsakliga kriteriet för de albumomslagen vi valde mellan var huvudsakligen att de skulle vara tillräckligt ikoniska för att människor världen över ska kunna känna igen dem med en snabb blick. Med dessa albumomslag får vi åtminstone folk att skratta, men vi skickar samtidigt ut ett tydligt meddelande om betydelsen av att hålla distansen.

Fleetwood Macs Rumours var det lättaste omslaget att modernisera, då det enda som krävdes vara att flytta isär på Stevie Nicks och Mick Fleetwood som inte uppfyllde kravet på två meters avstånd. De album som var svårast att retuschera var omslagen där delar av gruppmedlemmarnas kroppar inte var synliga i bild – som The Clash-albumet Combat Rock.

Eftersom vissa gruppmedlemmar till stor del var täckta av andra, behövde Conde och Fernandez föreställa sig hur deras kroppar skulle se ut om de spred ut sig. För att göra en autentisk rekreation researchade duon efter vilka kläder som de bar på plats. För att skapa en realistisk bakgrund, där medlemmarna vanligtvis stod, använde de sig av bilder från den originella albumfotograferingen.

Projektet slutade med att Conde och Fernandez retuscherade hela 16 olika albumomslag, och människor världen över har tagit sig tiden att tacka skaparna för ett gott skratt.

Se fler av de social distanseringsanpassade albumomslag nedan:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-30 10:22