Hoppa till innehåll

De tar fort slut alla dagarna så var rädd om dem

Men det var förstås inte meningen att just den här dagen skulle hinna passera utan några blogginlägg. My bad. Jag ska nu inte skylla på att jag har varit extremt upptagen, men ni vet. Det hade kommit två nya avsnitt av Big Bang Theory och sådär. Jag spred ut muffinssmulor över N:s skrivbord. Och sen … Continued

Men det var förstås inte meningen att just den här dagen skulle hinna passera utan några blogginlägg. My bad.

Jag ska nu inte skylla på att jag har varit extremt upptagen, men ni vet. Det hade kommit två nya avsnitt av Big Bang Theory och sådär. Jag spred ut muffinssmulor över N:s skrivbord. Och sen var det lunch.

Och i eftermiddags var jag faktiskt på den nya betong- och TV-skärmskolossen till ny fotbollsarena som de bygger ute i Solna. En mycket vänlig man i kostym och bygghjälm som arbetar med arenabygget läser nämligen den här bloggen och bjöd in mig på en rundvisning.

Och det fanns faktiskt ungefär 30 sekunder av genuint imponerad överraskning i rösten hos min fru när jag berättade det. Att män i kostym läser min blogg och bjuder in mig till rundvisningar av saker och ting. Sen förstod hon förstås att den här mannen i princip har som jobb att gå runt på fotbollsarenor i bygghjälm och göra high-fajvs med andra människor i bygghjälm efter att han visat tv-skärmarna på toaletterna och var världens längsta bardisk ska byggas någonstans. Och då muttrade hon något om att hon ”först trodde att det faktiskt var en läsare med ett riktigt jobb” som hade bjudit in mig till ”någonting seriöst”, men att det här ju ”förklarar den saken”. Vad hon nu ville ha sagt med det.

Jag tog i alla fall med mig min vän E. Lite för att han inte heller har ett riktigt jobb (han gör något med aktier, han har förklarat men jag har inte lyssnat jättenoga), så att hans enda bekymmer med att gå och titta på en byggarbetsplats klockan 14.00 en vardag är att han måste sätta på sig byxor vid 12 så att vi hinner äta lunch först. Och lite för att min vän E älskar gigantiska byggarbetsplatser. (E:s favoritprogram, alla kategorier, är dokumentärserien om ”Världens största fabriker”, ej ironi.)

Vi kan prata mer om det lite senare.

Men först vill jag gärna prata om läsaren Werns fullständigt g-e-n-i-a-l-a idé om att alla bloggläsare som har en klocka med kronograf ska mejla en bild till mig där ni har den igång, varpå jag skriver ut bilderna och tejpar upp dem över hela min vän och kontorskollega N:s skrivbord.

Kan vi prata om det?

Hur många av er kan mejla en sån bild?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.