Hoppa till innehåll

Den här helgen har två hypade skräckserier premiär

Jonas Strandberg

Oktober är sedan gammalt rena guldgruvan för skräckälskare. Nu till helgen släpps två helt nya serier på olika streamingtjänster. Vi hjälper dig att reda ut vilken du ska prioritera.

För alla fans av skräck finns det nu lagom till helgen två uppmärksammade alternativ att plöja igenom. Det är dessutom serier med ganska olika anslag, så just de här kommande dagarna verkar vara en väldigt bra uppvärmning inför Halloween, oavsett vad för typ av läskiga serier man gillar.

Goosebumps

https://www.youtube.com/watch?v=sIiUwbBxZo8&t=1s

Dels har vi skräckkomedin Goosebumps på Disney + – baserad på en ändlös serie barnböcker. Det yngre tilltalet verkar man ha tagit vara på även i tv-serien och förhandsrapporterna skvallrar om en stark Stranger Things-ton. Goosebumps verkar dessutom sprängfull av referenser till såväl den omtyckta bokserien som Stephen Kings DET. Sämre inspirationskällor kan man absolut ha, men nu återstår det att se om skaparna kan leverera.

The Fall of the House of Usher

Den andra serien är The Fall of the House of Usher på Netflix, från genreveteranen Mike Flanagan. Flanagan ligger tidigare bakom serier som The Haunting of Hill House och Midnight Mass, samt filmer som Doctor Sleep och Gerald’s Game. Ett minst sagt solitt CV med andra ord. Den här gången flirtar han kanske främst med Edgar Allan Poes värld, men det känns också som att det finns en del blinkningar till exempelvis nyligen avslutade Succession.

Domen:

Det är på ytan en något orättvis kamp. Den ena produktionen görs av grabbarna bakom Detective Pikachu (Rob Letterman) och I Love You Man (Nicholas Stoller). Den andra leds av det största hoppet för kvalitetsskräck i modern tid (givetvis Mike Flanagan). Men! Om det är något historien lärt oss är det att inte räkna ut filmskapare med rötter i komedin. Ja, vi tittar på dig Jordan Peele. Så vi håller förstås tummarna för att båda håller måttet. Ju mer bra skräck, desto bättre.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.