Den kallaste kallduschen krossade kvartsfinalsdrömmen

Tre svenska landslagsspelare med nedsänkta huvuden

Cafés EM-svep är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-EM 2021. Häng med!

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-06-30 13:27  |  Lästid: 2 minuter

Café hårdbevakar EM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EM:s alla hörn. Idag depp, utvisningsbråk och ”Jürgen Klopps” ölsvepande.

1. Känslan idag

Foto: Know your meme

Allt som kunde ha blivit men inte blev. Forsberg som stormade mot EM:s all star-lag, Isaks och Kulusevski som skulle explodera, Olsen som visade hur otroligt bra han egentligen är. Vi hade den enkla sidan av slutspelsträdet och skulle bara städa av åttondelsfinalernas sämsta lag. Istället fick vi beskåda en av de grymmaste förlusterna i svensk sport på länge.

Idag är ingen kul dag och det är helt ok att inte höja blicken från marken en enda gång.

2. Experter utreder utvisningen på Danielsson

Tidigare har regelsnacken med Jonas Eriksson ibland känts krystade men under detta mästerskap, när VAR varit en så avgörande faktor i nästan varje match, har Erikssons expertis och grundliga förklaringar funkat bättre. Igår kunde han inte utreda utvisningen i studion men tog istället till Instagram för att ge sin syn på saken.

En som inte håller med är Gary Lineker som tog rollen som ”på-min-tid-gubbe” och delade sin åsikt på twitter:

Det har inte varit mycket kritik mot VAR i detta mästerskap men här menar Lineker att slow motion-bilderna, som kan sägas vara hela grejen med VAR, inte gör situationen rättvisa. Inte helt oväntat fick han mothugg från sin nemesis Piers Morgan men på sann sandlådenivå tog Gary det som ett bevis på att han själv hade rätt.

3. Gareth Southgates revansch

Äntligen fick Englands förbundskapten revansch för EM-semifinalen mot just Tyskland 1996 på Wembley. Då missade han sin straff i straffläggningen vilket kom att betyda att Tyskland, inte England, gick vidare till finalen i vad som var tänkt att bli Englands stora mästerskapsframgång.

Nu ledde han sitt lag från sidlinjen till en befriande 2-0 seger mot Tyskland och vägen till final ligger vidöppen för engelsmännen, de har ju den där lätta sidan av slutspelsträdet...

4. ”Jürgen Klopp” hinkar pints med engelska fans

Var det verkligen den riktige Klopp som hinkade bärs på en supporters axlar inför mötet mellan England och Tyskland? Går man efter videon nedan kan man på visst sätt förstå varför reportern trodde det.

5. Galna föräldrar – inte bara vid den lokala grusplanen

Det är inte bara vid sidan om femmannaplaner som ilskna föräldrar är ett bekymmer. Även på den allra högsta nivån förekommer oresonliga sportföräldrar och Adrien Rabiots mamma Véronique är senaste exemplet.

Under tiden Frankrike chockartat höll på att åka ur turneringen riktade hon sin ilska mot Mbappés föräldrar på läktaren. Självklart med märkeshandväskan i högsta hugg om det skulle hetta till.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-30 13:27