Hoppa till innehåll

Den sista resan – nu största svenska biodokumentären

Succén för Filip och Fredriks senaste dokumentär fortsätter och svenska folkets kärlek till Lars Hammar tycks inte veta några gränser.

Med sina hittills uppnådda 315 440 biobesökare så slår Den sista resan det tidigare rekordet, som hölls av Stefan Jarls Ett anständigt liv, och är nu den dokumentär som setts av flest biobesökare någonsin. Filip Hammar som tillsammans med Fredrik Wikingsson regisserat kommenterar de stora framgångarna.

”Vi vill naturligtvis säga ett stort tack till alla som har varit och sett filmen. Det är också fantastiskt hur många som hört av sig och berättat om sina egna föräldrar eller mor- och farföräldrar. Vi har med stor glädje läst vartenda mejl, mess eller DM som vi fått. Att min pappa har tagit Sverige med storm är lite overkligt. Både för mig och för pappa. Men han förtjänar det.”

En rolig detalj är att filmen i skrivande stund dessutom är den näst mest framgångsrika filmen på svensk bio i år. Förstaplatsen innehas av Dune: Part 2.

”Man ska passa sig jävligt noga för att fira saker över lag. Men just ikväll tänker jag och Filip tömma Kungsbacka på Kahlua,” säger Fredrik Wikingsson.

Se trailern här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.