Det är tydligen en grej att göra covers på riktiga låtar i ”The Last of Us II”

The Last of Us II

Fjäderlätt mys när spelare låter protagonisten Ellie lira Radiohead, Pink Floyd och Red Hot Chili Peppers i sommarens största tv-spel.

Joakim Almén | Foto: Naughty Dog  |  Publicerad 2020-06-25 11:28  |  Lästid: < 1 minut

Förra veckan släpptes årets kanske mest efterlängtade tv-spel The Last of Us II till Playstation 4. Och man ska sannerligen inte klaga på toppenvädret som för närvarande råder, men det är nog många The Last of Us II-sugna spelare som håller en minitumme för kallare temperaturer och regn inom kort. För man vill ju trots allt ge The Last of Us-uppföljaren den sträckspelningskärlek som Naughty Dogs post-apokalyptiska zombiespel av allt att döma ser ut att förtjäna.

I The Last of Us II dödar och smyger man inte bara från zombies, nä man verkar också spela gitarr(!) i viss utsträckning. Och nu har internet än en gång gett oss vad man skulle kunna kategorisera som ”fjäderlätt innehåll”. I slutet av första The Last of Us-spelet lovar en av spelets förgrundsfigurer Joel att lära Ellie, det nya spelets protagonist, att spela gitarr när de är färdiga med deras uppdrag. Klipp till några framåt och The Last of Us II, och Ellie spelar på en akustisk Taylor-gitarr (detta är knappast en spoiler, eftersom det kablats ut i varenda förhandstrailer från spelet).

Under spelets gång kan spelare ta olika ackord som instrueras på skärmen för att Ellie ska sjunga en av låtarna Joel lärde henne i första spelet. Instruktioner som inte nödvändigtvis behöver följas och som nu resulterat i att spelare gör sina egna covers på kända låtar. I ett fjäderlätt och mysigt Youtube-klipp har gamingbloggen VG24/7 spelat in covers på låtar som Seven Nation Army, Wish You Were Here, Californication och Zombie.

Vissa spelare har tagit till Twitter för att visa upp sina gitarrfärdigheter med Playstation-handkontrollen. Nedan följer ett potpurri.

Here Comes the Sun

Hotel California

Hurt

Frågan är nu bara vilken låt man själv ska ge sig på när det väl är dags att spela? Treackordsdängan Jag är en vampyr med Krunegård, kanske.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-06-25 11:29