Hoppa till innehåll

Hon spelar en av de viktigaste rollerna i ”The Last of Us” säsong 2

Kaitlyn Dever och Joel och Ellie i The Last of Us.
Joakim Almén

Du som har spelat spelet ”The Last of Us: Part II” vet att karaktären Abby utgör en viktig del av berättelsen. Nu står det klart vem som kommer att spela den viktiga rollen när seriesuccén ”The Last of Us” får en andra säsong.

HBO:s serieadapation av Naugthy Dogs ypperliga tv-spel The Last of Us blev en av 2023 års största tv-seriesnackisar. Välförtjänt, för serien levde faktiskt upp till tv-spelets maxbetygskvaliteter.

Den första säsongen följer i stora drag historien som berättades i det första spelet och expansionen The Last of Us: Left Behind. Den andra säsongen kommer att baseras på spelet The Last of Us Part II. I spelet har den nya karaktären Abby en lika viktig roll och del av historien som huvudkaraktärerna Ellie och Joel. Exakt hur det blir i tv-serien återstår att se, men nu står det klart vem som kommer att spela Abby i HBO-serien – Kaitlyn Dever.

27-årige Dever har bland annat medverkat i serien Dopesick och filmen No One Will Save You, men får ändå betraktas som något av en doldis.

Kaitlyn Dever spelar viktiga karaktären Abby i den andra säsongen av The Last of Us. Foto: Cliff Watts

”Vår castingprocess för säsong två har varit identisk med säsong ett: vi letar efter skådespelare i världsklass som förkroppsligar karaktärernas själar i källmaterialet. Ingenting betyder mer än talang, och vi är glada över att ha en hyllad skådespelare som Kaitlyn tillsammans med Pedro, Bella och resten av vår familj”, säger The Last of Us skapare Craig Mazin och Neil Druckmann.

Karaktären Abby beskrivs i ett pressmeddelande från HBO som ”en skicklig soldat vars svartvita syn på världen utmanas när hon söker hämnd för dem hon älskade”.

När säsong två förväntas släppas på HBO Max är ännu inte känt, men det spekuleras att släppdatumet kan komma att bli i början av 2025.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.