Hoppa till innehåll

Efter The Last of Us: Här är trailern för nya Fallout-serien – som ser oväntat bra ut

Fallout-serien har premiär 12 april 2024 och första trailern ger oss goda förhoppningar.
Jesper Johansson

Hyllade spelserien Fallout släpps i april 2024 som en TV-serie på Amazon Prime Video och trailern ger oss stora förhoppningar.

I en tid när tv-spel ofta är lika mycket historieberättande som självstyrande pang-pang (lex Alan Wake 2) kommer vi framöver vänja oss med att se överföringar av älskade spel till serier och filmer. I år fick vi se The Last of Us som en enastående serie och året dessförinnan Uncharted som en (inte lika enastående) film.

Näst på tur är spelserien Fallout, som i april 2024 blir en tv-serie på Amazon Prime Video.

Och det är en rejäl satsning som presenteras. Jonathan Nolan och Lisa Joy, som tidigare arbetat med Westworld, är exekutiva producenter vilket känns som en perfekt matchning – då Fallout och Westworld faktiskt är lite lika i sitt uttryck. Spelet äger rum på i en postapokalyptisk tid då jorden kallas ”The Wasteland”, på grund av ett atomkrigs förgörelse av Tellus.

I serien Fallout kommer vi se Walton Goggins, (Justified), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Ella Purnell (Yellowjackets), Michael Emerson (Lost), Sarita Choudhury (And Just Like That…) och Matty Ardarople (Reservoir Dogs) i rollerna. De som ser över själva skrivandet är Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) och Graham Wagner (The Office). Med andra ord: det är en riktigt intressant rollbesättning och mycket tyder på att det här faktiskt kan bli ganska bra.

I den första trailern till serien får vi en känsla av design och känsla och visst känns det som Fallout alltid. Hur serien kommer att skapas ska bli mycket intressant att följa, då spelet – som bekant – påverkas rejält av vad man som spelare väljer att göra.

Se första trailern till serien Fallout här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.