Hoppa till innehåll

Det finns möjlighet att bo under vattnet i Västerås

Om man reser till Västerås och verkligen vill vara i fred, då kan Hotell Utter Inn vara värt att hålla ögonen på.

Det är alltid roligt att hitta lite annorlunda hotell när man är på semester. Om man av någon anledning skulle bege sig till Västerås på sin lediga tid finns ett boende som sticker ut lite extra.

Utter Inn ligger mitt ute i Västeråsfjärden, nära en kilometer från fastlandet och består av två delar. Ovanför vattnet hittar vi en brygga och ett rum med kokplatta, servis, en dunk med färskvatten samt ett dass. När det sedan är dags att lägga sig får man klättra nerför en stege, tre meter under ytan till ett rum med stora glasrutor åt alla håll. Där kan man sova samtidigt som mörka silhuetter av abborrar och gäddor simmar förbi utanför i det vackra brungröna vattnet.

Titta vad mysigt det är under vattnet i Västerås. Nästan lika härligt som ovanför ytan.
Foto: Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=DgM7EiBjS8E)

När man tittar igenom bokningskalendern ser man dock att det kostar en slant. 3500 kronor får man betala för att få titta på mörka skuggor genom grumligt, brunt vatten. Det är klart att det kan var värt det, om man råkar gilla just sådant vatten lite extra.

Det är dock inte bara bra grejer med Utter Inn. Gästrecensioner vittnar om bristande förvaringsmöjligheter för mat och frånvaro av elektricitet, trots solcellslösningar på plats, så det får man kanske också vara beredd på. Men det är klart, inga boenden är perfekta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.