Det här är den nördigaste sajten någonsin – en katalog över alla bilar i alla filmer

 |  Publicerad 2015-04-10 12:11  |  Lästid: 2 minuter

Det här är en av de mest nördiga sajter som finns – men den är helt fantastisk. Det egentliga syftet med hemsidan är oklart men det går lätt att surfa runt i några timmar bara för att häpnas över storleken på detta digitala bibliotek över alla fordon i filmer. 

* * *

Har du någonsin tittat på en film och sett en bil flimra förbi och undrat vilken bil det var? Förmodligen inte – men det finns en hel sida just för detta ändamålet. Det finns alltså, och lyssna nu, en hemsida som har katalogiserat ALLA bilar i ALLA filmer! Sidan heter Internet Movie Car Database och är en plats där människor har tittat igenom filmer och nagelfarit varje bildruta efter bilar och sedan tagit någon form av skärmdump och katalogiserat den.

Slår du exempelvis på Saab 9000 får du fram 15 sidor med filmer där den modellen förekommit under någon bildsekvens. De katalogiserar alla former av fordon och alla typer av filmer som långfilmer, reklamfilmer eller musikvideor.

Kolla bara:

saab

Här förekommer SAAB 9-5 kombi i en kort sekund i The Booze Cruise III. Varje bil har också tilldelats ett antal stjärnor efter hur förekommande fordonet är i filmen. I den här filmen har den fått en stjärna vilket betyder ”background vehicle”.

 

bil2

Här har något fått syn på en Volvo Amazon i en filmen My Never Dying Love som inte ens finns registrerad på International Movie Database.

 

car3

Eller har du inte också alltid undrat vilken modell det var på bussen i bakgrunden i filmen Christa från 1971. Det var en Volvo B58!

 

car4

Visste du att världens snyggaste bil Saab 900 förekommer under en mikrosekund i Excorsisten III? Här är den till vänster i bild.

 

car5

Vänta! Vad var det för buss som swishade förbi i filmen Shou hu fei long? Jo, det kan sajten tala om för dig, det var en Mitsubishi Rosa!

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

8 fenomen från skolmatsalen som alla känner igen

12 bilder som ger dig underbara flashbacks till mellanstadiet

14 plagg du älskade under 00-talet men som du skäms över nu

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-04-10 17:16