Annons
Annons

Det här stör vi oss mest på hos våra kollegor

Stör du dig på den där kollegan som inte kan städa efter sig och som släntrar in sist av alla? Då är du inte ensam.

Olle Arnell

Till allra största del är dina kollegor bra och fina människor som underlättar ditt jobb och som förgyller din vardag. Men det går inte att komma ifrån att det är människor du själv egentligen inte valt att spendera 8 timmar om dagen med, så visst finns det vanor och beteenden som går dig på nerverna.

Annons

Företaget YouGov, som genomför undersökningar av olika slag, har frågat 1007 personer vad de finner mest irriterande på arbetsplatsen.

I topp ligger kollegor som kort sagt har en jäkla oreda runtomkring sig och kollegor som ofta kommer för sent.

Den kanske mest intressanta saken som vi stör oss på på kontoret är svaret ”kollegor som pratar med dig” . Att kollegor pratar med varandra känns liksom som relativt oundvikligt. Att ogilla att kollegor pratar med en känns inte som en bra grogrund för trivsel.

”– Hej, hur var helgen?

– Ge fan i att prata med mig.”

Nej, då känns de andra svarsalternativen mer förståeliga. Och var femte svarande uppger att de inte stör sig speciellt mycket alls på sina kollegor. Här är de 9 saker vi stör oss mest på.

Vilken kollega kommer du att tänka på?

Undersökningen är utförd mellan 20-22 mars bland 1007 svenskar över 18 år. Urvalet är representativt för kön, ålder och geografi.

Annons

Dela (18)
TweetaLaddar