Det verkar som att Playstation 5 kommer att se ut som ett rymdskepp

Playstation 5

Playstation 5 verkar ha mer designmässiga likheter med Han Solos Star Wars-kryssare Millennium Falcon än tidigare Playstation-konsoler.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-08-26 11:40  |  Lästid: 2 minuter

Sony och Microsoft rustar för nästa generations tv-spelskonsoler. Microsoft har tidigare bekräftat att deras nästa konsol, som går under namnet Scarlett, ska släppas lagom till julhandeln 2020. Sony har däremot varit fåordiga om deras nästa tv-spelskonsol, Playstation 5.

Nu har bilder på hur Sonys nästa Playstation kan komma att se ut läckt på nätet. I slutet av förra veckan sipprade en skiss med en prototyp för Playstation 5 ut på Twitter. Enligt sajten LetsGoDigital handlar det om ett patent registrerat hos den brasilianska motsvarigheten till patent- och registreringsverket, där personen som är registrerad på patentet – Sonys tekniska direktör Yusuhiro Ootori – också är samma person som var registrerad för patentet på Playstation 4.

Snabbt gjordes en digital rendering av bilderna, och konsolen ser verkligen ut att bli något extra designmässigt. Playstation 5 ser ut som ett rymdskepp, inte långtifrån hur Han Solos riviga Millennium Falcon-skepp ser ut i Star Wars-filmerna.

Sen patentskissen läckte har Matthew Stott, spelutvecklare hos brittiska spelutvecklarna Codemasters, bekräftat på Twitter att Sony-konsolen de utvecklar spel till ser ut som på bilderna – och att de har konsolen på kontoret. Tweeten är nu inte helt överraskande borttagen, vilket tyder på att Playstation 5 kommer att se hyfsat nära ut som på bilderna.

Bild via LetsGoDigital.

Det är värt att notera att de läckta bilderna på Playstation 5 handlar om ett utvecklingskit. Det lär skruvas på några designmässiga detaljer innan Playstation 5 släpps i butik under slutet av 2020 eller i början av 2021.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-26 12:49