Annons
Annons

Pelle Olsson sparkad – spelartruppen missnöjd enligt uppgifter till Café

Endast sju veckor efter kontraktsförlängningen bryter nu Djurgården kontraktet med Pelle Olsson.

Olle Arnell

pelle-olsson-sparkad

SVT var först med att avslöja nyheten att Pelle Olsson, efter några dagars spekulationer, slutligen fått sparken av Djurgården.

Kort senare kommunicerades nyheten på Djurgårdens hemsida, där man samtidigt meddelade att det funnits en klausul om uppsägning i kontraktet. En klausul som nu utnyttjats.

Annons

Pelle Olsson kom till Djurgården från Gefle inför säsongen 2014. Under sina två första år gjorde Pelle klart godkända resultat i en förening som brottades med ekonomiska problem och sportsliga svårigheter. 2015 hade laget en svit på 15 förlustfria matcher.

Men i år har det gått betydligt sämre och efter senaste förlusten mot GIF Sundsvall på hemmaplan ropade ett stort antal supportrar på tränarens avgång. I måndags förlorade Djurgården på bortaplan mot Kalmar efter en tappad ledning och rykten om att Pelles tid i Djurgården var över började spridas. Nu får han alltså sparken.

Så här skriver Djurgården på sin hemsida:

”Efter en sportsligt mindre lyckad period har Djurgården Fotboll valt att avsluta avtalet med Pelle Olsson. Formerna för avslutet regleras enligt uppsägningsklausul i befintligt kontrakt.”

Så sent som i juni valde Djurgården att förlänga Pelle Olssons kontrakt med ytterligare två år. Ett besked som, enligt uppgifter till Café, mottogs med besvikelse av spelartruppen. Enligt personer som Café talat med har spelartruppen varit missnöjda med tränaren en tid och när beskedet om förlängning kom suckades det i omklädningsrummet och många spelare var besvikna.

Djurgården skriver även på sin hemsida att en ny huvudtränare kommer att presenteras inom kort.

Annons

Dela (6)
Tweeta

Annons


Laddar