Drake-fans hotas med fängelsestraff av polis världen över

Drakes senaste hit "In my feelings" blev en viral sensation efter komikern Shiggys dans – nu hotas rapparens mest hängivna fans av fängelse och bötesbelopp.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-08-01 16:26  |  Lästid: 2 minuter

Att Drake-fans kan utgör en fara för sig självt är kanske ingen nyhet: hans svullna känsloliv har en tendens att smitta av sig på den som lyssnar, vilket kan få katastrofala följder för lyssnarens nära relationer. Men, det har inte varit förenat med livsfara att vara Drake-fan. Ända fram till nu, det vill säga.

Poliser världen över har den senaste veckan nämligen börjat ta i med hårdhandskarna mot fans som deltar i den så kallade #InMyFeelingsChallenge – en viral sensation som går ut på att fans hoppar ur en bil och dansar bredvid den medan bilen fortfarande är i rörelse.

Det var efter att den Drake släppte sitt dubbelalbum Scorpion i slutet av juni som låten In my feelings en smula oväntat tog greppet om lyssnarna. Detta efter att komikern Shiggy lade ut en video där han, ja, dansar lite tokigt till låten.

Shiggys dans väckte uppenbarligen något hos internet, för sedan tog det fart. NFL-spelaren och Shiggy-vännen Odell Beckham Jr lade upp en video där han kliver ur en (stillastående) bil och resten är, som man brukar säga att man brukar säga, historia.

Den trånande refrängen där den kanadensiske rapparen sjunger om hur han behöver ”Kikis” kärlek (som sägs vara modellen K’yanna Barber) har tillsammans med den våghalsiga dansen har satt Twitter och Instagram i brand. Kändisar har – naturligtvis – velat like-kapitalisera: Will Smith, Kevin Hart och Diplo är bara några av alla som har hoppat på tåget.

Men det vore väl inte en viral utmaning om inte folk hade gjort sig väldigt, väldigt illa. Enligt Washington Post fick en amerikansk tonåring nyligen en fraktur på skallbenet, en annan kvinna blev rånad medan andra har blivit påkörda eller halkat på håligheter i asfalten efter att ha gjort den möjligen dumdristiga dansen.

Myndigheter och polis har förståeligt nog tröttnat och börjat dela ut både böter och fängelsestraff för den som ger sig på utmaningen. I Egypten hotas därför Kiki-dansare nu med upp till ett års fängelse, i Florida hotas dansarna med bötesbelopp på över 8 000 kr samtidigt som turkisk, spansk och indisk polis har låtit meddela att det nu får vara slut på det roliga. Huruvida böter kommer delas ut till kändisar som är lite väl nöjda med att vara nere med kidsens viral-utmaningar är i nuläget inte klart.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar