Hoppa till innehåll

Efter The Dirt – nu blir RCHP-sångarens mörka självbiografi film

Anthony Kiedies och Red Hot Chili Peppers.

Den amerikanske sångarens snaskiga, sjuka och spektakulära självbiografi är det senaste artistödet att filmatiseras.

Scar Tissue, den råa och nakna självbiografin om det amerikanska bandet Red Hot Chili Peppers frontman Anthony Kiedis görs till film. Deadline rapporterar att denna ”biopic” är i ett tidigt skede av produktionen efter att Universal Pictures skaffat sig rättigheterna till boken som först släpptes 2004.

Trots att en viss mättnadskänsla börjat infinna sig kring biopics (engelska Wikipedia listar att 57 engelskspråkiga släpptes 2023) lockar denna lite extra på grund av det sjuka källmaterialet. För några år sedan förvandlades Mötley Crües självbiografi The Dirt till Netflix-film, och efter succéer som filmerna om N.W.A, Elvis och Queen ser det inte heller ut som att produktionsbolagen kommer kliva av denna häst snart.

Red Hot Chili Peppers 1989. Foto: Getty Images.

Scar Tissue är inte en bok som främst behandlar enorma arenaturnéer och topplistor (även om RHCP hunnit med sådant). Boken som skrevs av Kiedis och Larry Sloman är ibland riktigt mörk, bland annat när den reflekterar över sångarens uppväxt med en farsa om introducerade honom till droger eller om när han som 14-åring testade heroin för första gången.

I en intervju med The Sun 2016 berättade Kiedis att han först ångrade boken på grund av dess utelämnande natur, men att han sedan såg de positiva effekterna bästsäljaren hade:

”Människor läste den på sjukhus, i fängelser och skolor. Jag insåg att hela poängen med att skriva den där boken inte var för mig, utan för att visa att någon kan gå hela vägen ner och komma hela vägen tillbaka och få ett produktivt, framgångsrikt, lyckligt och intressant liv.”

Ännu finns det inget datum för när filmen släpps men vi lär återkomma till ämnet.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.