Hoppa till innehåll

Ellegalan 2016

I fredags gick Ellegalan av stapeln och jag hade återigen fått äran att vara reporter på röda mattan för elle.se. Det är en oerhörd ära att få detta uppdrag av Elle. Skillnaden mot förra året var att jag i år delade mattan med Sveriges kanske snyggaste kvinna, Malin Persson. Men innan galan satte igång var … Continued

I fredags gick Ellegalan av stapeln och jag hade återigen fått äran att vara reporter på röda mattan för elle.se. Det är en oerhörd ära att få detta uppdrag av Elle. Skillnaden mot förra året var att jag i år delade mattan med Sveriges kanske snyggaste kvinna, Malin Persson. Men innan galan satte igång var jag tvungen att fixa smoking och annat _viktigt_ man behöver för gala. Mingelbilder från elle.se/stureplan.se.

elle1

Precis om förra året bar jag smoking från Oscar Jacobson! Jag fick svänga förbi deras showroom och smygtitta på kollektionen för AW16 och prova ut kavajen. En del så kallade ”stilexperter” hävdar att man inte får bära smoking norr om Kairo och det kanske stämmer om man lever kvar i en kolonial tid där bruna skor efter 18.00 är belagt med dödsstraff…

elle3

Sen var jag tvungen att investera i en ny skjorta och gick till Eton.

elle2

Det blev en med pikébröst och svarta knappar, perfekt till en större fluga i satäng. Här hittar du skjortan.

elle5

På eftermiddagen bar det av till Grand Hotell för genrep. I Vinterträdgården var förberedelserna i full gång.

elle6

Efter hår och smink bytte jag om till smokingen och gled ner till den röda (rosa) mattan.

live-roda-mattan-gustav-malin

Förra året gjorde jag live-sändningen ensam med i år hade jag supermodellen och programledaren Malin Persson vid min sida, hon bloggar om sitt vackra hus i Malmö på Elle Decoration.

elle7

Med tungan rätt i mun började vi med att intervjua ELLEs chefredaktör Cia Jansson. Hela live-sändningen kan du se här! Spola förbi delen där jag kallar Janni Delér för Fanny Lyckman, annars är det lugnt.

elle18

Självklart måste man intervjua sina bästisar också. Elsa, Pontus och jag snackade budgetgala och graviditet.

MNO_0576

Med mig på röda mattan fick jag Henrika Bonn, vi var modeassistenter samtidigt på ELLE.

DSC_6860
ds1

Sen började galan!! Kakan Hermansson var kanske århundradets roligaste.

elle10

När man är liite mindre viktig än alla andra får man inte sitta längst fram, obvi. Efter prisutdelning och modevisning var det konfettiregn och dags att börja festa.

elle11

Jag mötte upp Elsa och Pontus. Vi gömde oss i ett hörn och åt buffé och för att citera Hänt Extra: ”Elsa Billgren och maken Pontus de Wolfe missar aldrig en buffé!”

Y8B4605-1
DSC_5213

Jag lekte James Bond med speglar.

elle12

Sen spelade Icona Pop, asså, mer fest blir det inte.

elle13

Innan festen tog slut dansade vi på scenen till Justin Bieber och skreksjöng till Destinys Child.

12494869_10208179551224386_8363870661091358653_n

Jag avslutade kvällen med att byta till svart kavaj och åka till den inofficiella efterfesten. Sveriges bästa festfixare Saurabh Sinha levererar alltid bäst och mest fest! Här med finaste Siri! Kvällen tog slut vid 03 då jag ramlade in i en taxi.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.