Hoppa till innehåll

Elon Musk byter namn på Twitter nu också

Den 52-åriga mannen Elon Musk äger sedan en tid tillbaka Twitter. Nu har han bestämt sig för att byta namn på tjänsten till X.

Det har stormat en hel del kring Twitter sedan Elon Musk köpte det klassiska sociala mediet. Klagomål har lyfts både från användare och före detta annonsörer som upplever att Musk försämrat tjänsten på flera olika sätt.

Nu tar 52-åringen bestämt sig för att byta namn på Twitter till en av hans absoluta favoritbokstäver – X. Det är inte helt tydligt vad som har lett fram till beslutet, men tydligen äger Musk sedan 2017 domänen X.com. Ett namn som för övrigt inte har några som helst tveksamma konnotationer överhuvudtaget. Exakt när namnbytet från det lite fula namnet Twitter till det jättefula X kommer ske är inte offentliggjort.

Varför en 52-årig man är så oerhört fixerad vid Twitter är dock inte klarlagt. Den demografin är ju annars känd för att tillbringa sina dagar på Facebook.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.