Efter elbilar och rymden – nu släpper Elon Musk en egen tequila

Tequilan Teslaquila och Elon Musk

Den amerikanske superentreprenörens två år gamla aprilskämt har blivit verklighet. Elon Musks nya påhitt heter Teslaquila och kostar 250 dollar per flaska.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-11-06 14:46  |  Lästid: < 1 minuter

SpaceX och Tesla. Det är inga småsaker som Elon Musk har tagit fram under sin framgångssaga till karriär. Nu är det dags för den ständigt påhittige entreprenör att ge sig på spriten. Nu expanderar Musk och Tesla sin affärsverksamhet till tequila i och med släppet av den egna Tesla-tequilan – Teslaquila.

Första kontakten med Teslaquila var genom ett första april-skämt på Elon Musks Twitter för två år sedan. Elon Musk ”poserade” då framför en Tesla Model 3 med en skylt där det stod ”bankwupt”. Texten till bilden innehöll en skämtsam beskrivning av att Musk däckat efter att ha druckit sin beskärda del ”Teslaquila”. Men skämtet stannade inte där – senare samma år valde företaget att ansöka om rättigheter för varumärket Teslaquila. Och nu saluförs alltså tequilan på riktigt.

Spriten är endast tillgänglig i utvalda amerikanska stater, men om du har koll på ditt Systembolaget så vet du att det i teorin är fullt möjligt att via bolagets privatimport beställa hem ovanliga varumärken och spritsorter, även om det kostar en extra slant.

Elon Musks Tesla-tequila kostar 250 dollar per flaska, har en alkoholhalt på 40 % och är gjort på premium de agave tequila añejo från hållbart framställda höglands- och låglandsagaves åldrade i franska ekfat.

Smaken på tequilan beskrivs som en blandning mellan torr frukt och lätt vanilj med en balanserad kanelpepparfinish. Flaskan kommer i volymen 750 ml och är som en blixt som slår ner – bokstavligt talat.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-06 14:51