Ibland tryter matinspirationen och man känner att man kört fast i samma kulinariska hjulspår. Därför har vi här samlat några av Cafés absolut mest lästa recept och med något enstaka undantag får man faktiskt säga att det är rätter som passar till nästan alla tillfällen.
Elva otroligt goda recept till alla tillfällen
Michelinkockens spaghetti med köttfärssås

När Michelinkocken Joel Åhlin inte jobbar på någon av sina hyllade restauranger är han hemma och lagar spaghetti med köttfärssås till hela familjen
(RECEPT)
Michelinkockens perfekta tunnbrödsrulle

”Tunnbrödsrullen har allt man vill ha: den har det nystekta, den har saltet, den har krispet, den har det feta. En person som inte gillar en tunnbrödsrulle går inte att lita på. ”
(RECEPT)
Nisse Hallbergs salsicciapasta

Komikern och matnörden Nisse Hallbergs stora paradrätt.
(RECEPT)
Jennie Walldéns magiska Spicy tuna melt

”Het tonfiskröra med smältande ost i smörstekt bröd. Hela härligheten serveras på en fräsch sallad. Detta är ett av mina mest älskade recept och det är min godaste lunch när jag jobbar hemifrån.”
(RECEPT)
Jonas Crambys perfekta New York-pizza

”Glöm finstämd pizza med eko-tomater och leopardfläckiga kanter från Neapel. Gör som Turtles, Tony Manero och Velvet Underground: ta en slice på slafsigt New York-vis.”
(RECEPT)
Så lagar du det perfekta bakismoset

”Han tar ut några kokta potatisar som han mosar och häller på en liter tjock grädde. Lite crème fraiche för säkerhets skull. Tolv äggulor. Och så vispar han det där. Potatispuré med mycket lite potatis. Sedan tar han fram en kiloburk med belugakaviar och rör i den.”
(RECEPT)
En perfekt Toast Skagen

Toast Skagen är en otroligt uppskattad förrätt i alla sammanhang, men kan ibland vara lite svår att få till precis så bra som man önskar. Därför bjuder nu stjärnkocken Albin Edberg på fem tips som kommer att ta din skagenröra till nästa nivå!
(RECEPT)
Stjärnkockens fläsk med löksås

”Jag tar det alltid om det finns på menyn när jag går ut på restaurang. Ofta blir det på Tennstopet. För mig är det vardagslyx, avkoppling och just en guily pleasure. Sysslar man med tryffel och gåslever vill man äta allt annat än just det när man är ledig. Jag vet att det finns sällskap som Lutfiskens vänner, jag borde starta Fläsk med löksåsens vänner.”
(RECEPT)
Tareq Taylors otroliga biff med bea

”Det är alltid värt att lägga lite tid på att hitta en bra bit kött. Välmarmorerat kött och kött med hög fetthalt har i regel mer smak än magert kött. Här har jag använt en ryggbiff med fettranden kvar, det som kallas för kappa.”
(RECEPT)
Jonas Crambys laxbagel

”Laxbageln är till exempel en av världens kanske tio bästa mackor. Och eftersom vi har så mycket bra kallrökt lax i Sverige behöver du inte ens åka till New York för att njuta av en: bara dela och rosta en bagel, smöra den med färskost, lägga på tunt skurna skivor rökt lax och toppa med ännu tunnare skivad rödlök och kapris.”
(RECEPT)
Oskar Montanos magiska Amatriciana

”Den viktiga ingrediensen är tomat. Vissa tycker att det blir bäst med färska tomater, men om du inte får tag i tillräckligt bra färska funkar san marzano på burk utmärkt. Och guanciale av högsta kvalitet. Det ska vara pecorino romano till. Och såklart svartpeppar.”
(RECEPT)