Hoppa till innehåll

Emil Åreng: Tre drinkar du verkligen inte behöver prova

Foto: Getty Images (montage)

Cafés dryckesredaktör berättar om tre fruktansvärda drinkar han stött på under sina många år i branschen.

Jag har rest land och rike runt de senaste 17 åren för att hitta tre stycken drinkar som du faktiskt inte behöver prova, det har kostat Café ungefär 460 000 kr och mig ungefär fyra relationer, inte till tjejer utan till till personer som efter det här har insett att jag är en jävla jubelidiot. Men efter jag har gjort det här för er läsare och för mitt egna illamående så tycker både jag och chefredaktör’n att det var dags att visa upp mitt Magnum Dopus!

Baghdad Bukkake

En legendarisk bartender från Burkina Faso gjorde den här till en amerikansk journalist i Skövde våren -96. Journalisten tog med sig receptet tillbaka till Boston och sa att han fått smaka de absolut sämsta någonsin vid namn just ”Baghdad Bukkake”. Den har nu inte spridit sig överhuvudtaget och ingen från Boston har någonsin besökt Skövde kan jag meddela. Vad är det i det här vidundret undrar nu ingen?

40 ml Tequila Rose

20 ml Mjölk

1 nypa salt

4 skvättar tabasco 

Skaka alla ingredienser och sila upp till ett riktigt risigt shotglas

Garnera med en gurka av någon anledning

Vargens andra tass

Efter en miss i kommunikationen när Pajalas kommunalråd skulle göra en fördrink 1983 till deras vänort Blowhard i Australien så hade han (kommer ej skriva ut vem som var kommunalråd i Pajala 83) lyckats med konstycket att vända på ingredienserna och serverat:

Falukorv fylld med lingondricka och hembränt på sidan.

Sju av tre personer från Blowhard kom inte tillbaka och Pajala fick söka ny vänort, vad vi vet har de ej hittat någon ny än. Målselv i Norge räknas inte.

Belarussian

Vitryssland som de hette förut fick ju en helt legendarisk drink efter sig som inte hade någonting med de att göra. Nu när det propsat på att de ska heta Belarus så gjorde också ett gäng bartenders från Hara i Jämtland ett nytt försök att skapa en cocktail under pandemin som då skulle heta Belarussian. Vänder du på det så blir det Nais sura leb, vilket låter mest kul men det är faktiskt en nagelsalong i Bangladesh som enligt allaföretagibangladesh.se går helt okej.  Vad är det då i en Belarussian undrar ni?

Det är precis som en White Russian men med en liten förändring, du byter ut mjölken mot vatten. Gott tänker ni? Inte direkt säger jag.

Varsågoda!

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.