Emil Åreng listar 8 favoritbarer i världen, där du dricker med stil

Emil Åreng listar sina favoritbarer i världen.

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng vadar runt bland turisttäta Bellini-barer, dive bars med bourbonshots och cocktailbarer så vackra att du får andnöd.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng | Foto: Getty Images & Instagram  |  Publicerad 2019-03-18 15:23  |  Lästid: 3 minuter

New York har länge varit det självklara valet när vi i krogbranschen behöver inspi­ration, med all rätt: staden är så fruktans­värt internationell att hälften vore nog.

New York kommer alltid ligga i topp när det gäller barer, men det finns många städer runt om i världen som är minst lika bra. Det finns några barer runt om i världen som gör att man tappar hakan. Antingen så är servi­cen något i hästväg, drinkarna så balanse­rade att ”Sparven från Minsk” skulle ramlat eller så är lokalerna helt magnifika.

Här listar jag några av mina favoritbarer i världen, häng med!

1. Raised by Wolves, San Diego

Är du en sån där människa som går igång på att sitta ner i baren och trycka in dig i barstolen så att ni mer eller mindre smälter ihop så är Raised by Wolves i San Diego ett måste – en sån där bar där man får andnöd bara av att bildgoogla. Servicen är exakt lika fan­tastisk som lokalen och kommer vara med i varenda bok med titeln ”100 barer du måste besöka innan du dör” framöver.

2. Foxglove, Hong Kong

Baren Foxglove i Hong Kong.
Retrofuturistiska Foxglove i Hong Kong bjuder på drinkar och inredning i absoluta världsklass.

Foxglove är en bar du måste besöka för att få vara med om den där känslan där du inte ens vill resa dig: en slå­ende vacker bar och caba­ret­stämning deluxe med drinkar i världsklass.

3. The Old Man, Hong Kong

Baren The Old Man i Hong Kong.

När du ändå är i Hong Kong så är det mest självklara valet The Old Man: alla cocktails är fruk­tansvärt genomtänkta och servicen likaså. Att baren är så vacker att man blir lika tår­ögd som när man såg Titanic för första gången gör ju inte saken sämre.

Gemensamt för Foxglove och The Old Man är att de så klart är designade av något geni – men här har också bartenders fått varit med och tycka till så att det inte bara ser snyggt ut. Här i Sverige ser just nu väldigt många barer geniala ut på utsidan samtidigt som insi­dan är gjord för att servera en förskoleklass i Åkersberga.

4. Operation Dagger, Singapore

Ett annat måste i Asien är Operation Dagger i Singapore som är en oerhört vacker bar – och kanske bäst i världen på allt.

5. Harry’s Bar, Venedig

Harry's bar i Venedig.

Kanske den mest turisttäta baren i världen, men av en enkel anledning. Här gör man världens bästa Bellini, och det vet alla i branschen. Många turistbarer har kommit på en enda drink för 100 år sen som blivit ifrånsprung­en när drinken har utvecklats av någon annan. Oftast är originalet fruktansvärt sämst eftersom våra paletter har blivit lite mer utvecklade, men på Harry’s kom man på Bellinin – och den var genial redan från början.

6. Bulletin Place, Sydney

Baren ser ut som vilket hipstercafé som helst, men drinkarna byts ut varenda dag. De dagarna jag varit där så har det inte varit en enda dålig cocktail på menyn. Ett måste för er som ska hitta er själva på Bondi Beach.

7. Longman & Eagle, Chicago

Ett fruk­tansvärt gediget whiskeyutbud blandat med Budweiser och bourbonshots kan ju inte vara ett dåligt val. Chicago är verkli­gen en stad som människor borde vallfärda till.

8. Two Schmucks, Barcelona

Vi svenskar älskar ju Barcelona – dock så verkar varenda en på Instagram ha missat att en av världens bästa barer ligger där. Stökigt, gott och med en helt egen nivå av service så är Two Schmucks starkt lysande i en stad med många stjärnor.

Prenumera på Cafés nyhetsbrev!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-20 13:20