Annons
Annons

Klas-Ingesson-dod

Fotbollslegendaren Klas ”Klabbe” Ingesson är död – nu hyllas han stort på sociala medier.

Klas Ingesson somnade in i natt, endast 46 år gammal, efter flera års kamp mot cancern. Ingesson hade en lysande karriär i lag som IFK Göteborg, Olympique Marseille och PSV Eindhoven. Hans höjdpunkt som fotbollsspelare blev fotbolls-VM i USA 1994 då Sverige tog brons. Den sista tiden har han varit tränare för IF Elfsborg.

Annons

Nu hyllar fotbolls-Sverige den bortgångne stjärnan på internet.

 

IF Elfsborg gick ut med nyheten på Twitter. ”Våra tankar går nu till främst till hans fru och barn som var med honom in i det sista hemma i Ödeshög” skriver de på sin hemsida.

IF-Elfsborg

 

Olof Lundh på TV4-sporten skriver om den bortgångne hjälten:

”Svårt att ta in att Klas Ingesson har gått bort. En kämpe som alltid var positiv, trevlig och hade tid. Så sorgligt att cancern tog honom.”

 

Erik Niva på Sportbladet använder stora ord:

”Klas Ingesson förkroppsligade allt det bästa med den svenska fotbollen. En finare förebild går knappast att ha.”

 

TV4-sportens Patrick Ekwall beskriver Ingesson som den allra största:

”Klas Ingesson, den största hjälten av dom alla är borta. Det känns fruktansvärt. Lider med hans familj och nära vänner.”

 

Tomas Brolin hyllar Ingesson på Instagram – med en väldigt fin bild och en känslosam text.

klas-ingesson-tomas-brolin-instagram

”Klas Ingesson käre vän R.I.P Känns overkligt att du ej finns här med oss längre.Vi har haft många underbara stunder ihop på o utanför planen där vi gett varandra energi o inspiration! Tack att jag o Lasse fick komma till dig i förra veckan o ta ett sista farväl(som jag alltid kommer att bära med mig resten av mitt liv) du va ju som vanligt en kämpe vi pratade i 4 h o du va ju som vanligt stark rolig positiv o med många synpunkter på det mesta. Vi skrattade o grät men mestadels skratt som det alltid har varit då vi setts.Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta ❤️jag glömmer dig aldrig kompis”, skriver Tomas Brolin.

 

Cafés Jonas Dahlquist uttrycker sin sorg:

”Usch och fy fan. Klas Ingesson var en hjälte i ordets rätta bemärkelse, en av de största vi har haft. Tack för allt, Klas.”

 

Även SVT:s Chris Härenstam är tagen:

”Nej, nej, nej. Klas Ingesson har gått bort. En kämpe både på och vid sidan av planen. Klas var ett föredöme på så många sätt. Vila i frid.”

 

Jonatan Loxdal

Foto: IF Elfsborg

 

Annons

Dela (38)
Tweeta

Annons


Laddar