En genrebild på ett ägg har knäckt Kylie Jenners världsrekord i lajks på Instagram

Världens mest lajkade Instagrambild på ett ägg och Kylie Jenner.

Tiderna vi lever i får klockorna att stanna.

Joakim Almén | Foto: Instagram & Getty Images  |  Publicerad 2019-01-14 15:18  |  Lästid: < 1 minuter

Att vi lever i en ding ding värld kommer inte som en supernyhet. Därför borde det heller inte komma som en överraskning att en genrebild på ett ägg numera är världens mest gillade bild på Instagram – någonsin.

På blott tio dagar har alltså en bild på ett brunspräckligt ägg mot en kritvit bakgrund blivit världens populäraste bild. Det är kontot world_record_egg som blåst på för att slå Kylie Jenners tidigare världsrekordsbild på sitt nyfödda barn Stormi Webster. Världsrekordsägget spränger snart 29-miljonersgränsen, medan Jenners bebisbild i skrivande stund klockar in på närmre 18,5 miljoner likes.

View this post on Instagram

stormi webster ??

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Nå, hur kunde det bli så här? Finns det en agenda bakom äggkontot? HUR kan en tråkig och grådassig bild på ett ägg generera så många lajks?

Tja, att folk går igång på idén att göra en bild på ett ägg till världens populäraste Instagram-bild förefaller inte helt ologiskt. Det får man säga är ändå hyfsat kul i grunden. Vem det är som tjänar på detta är dock oklart: upphovspersonen eller organisationen bakom äggbilden har, än så länge, inte gett sig till känna. Det enda livstecknet är en kommentar på Instagram stories i samband med att ägget passerade världsrekordsgränsen där kontoinnehavaren skriver: ”Det är galet. Vilken tid vi lever i. Men det slutar inte här, vi har bara startat.”

Kylie Jenner själv verkar inte vara alltför nedstämd över sitt knäckta världsrekord. Hon erkänner sig lajksbesegrad genom att, just det, knäcka ett ägg.

View this post on Instagram

Take that little egg

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

I efterspelet har det dykt upp minst tre olika varianter på äggkontots idé – fast med squash. Café gissar på att oddsen för att squashen ska ta det ovala världsrekordet är betydligt högre än vad oddsen för att Steven Bradbury skulle vinna OS-guld i short track var 2002.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:27