Obama: “Kan man inte hantera ett twitterkonto kan man inte hantera kärnvapenkoderna”

Staben bakom Donald Trump förbjuder honom att twittra och Barack Obama sätter bristen på förtroende i perspektiv.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-11-07 12:09  |  Lästid: 1 minut

Natten till onsdag svensk tid är det så dags för det amerikanska presidentvalet. Vägen fram till valet 2016 har varit en uppvisning i en sällan skådad smutskastning av de båda kandidaterna, emellanåt på en nivå man trodde man lämnade i och med utträdet från grundskolan.

Den som (rättmätigt, väl?) fått ta emot mest hån är utan tvekan Donal Trump, som har byggt sin nya karriär på att vända sig tvärt emot etablissemanget och spela på folks missnöje. Hans sätt att vara, hans uttalanden och hans åsikter står minst sagt ut för att vara på den politiska nivå han trots allt rör sig i och för hans motståndare är det uppenbart att han är fullständigt inkompetent att leda ett land. Inte minst ett land som USA.

Nu har även hans stab som jobbar med kampanjen för att få honom vald misstroendeförklarat honom – genom att ta ifrån honom makten över hans eget Twitterkonto. Bland andra New York Times och Huffington Post rapporterar om att staben sett Trumps frispråkiga twittrande som ett ständigt orosmoment och efter flera försök nu lyckats övertyga honom om att låta staben redigera inläggen innan de twittras ut.

Och Barack Obama var inte sen att kommentera det hela. I klippet nedan kommenterar Obama bland annat det anmärkningsvärda i att Trumps stabs förtroende för hans självbehärskning är så litet att att han inte ens får twittra själv och konstaterar att en man som inte kan hantera ett twitterkonto och att SNL driver med en inte kan hantera kärnvapenkoderna.

Fullt rimligt resonemang från Obama – se hans tal i klippet nedan!

Vi kommer att sakna Obama!

Se Obamas comeback på Trumps twitterhån – med patenterad mic drop på slutet

Videon du måste se: Obama ”slow jammar” sin tid som president hos Jimmy Fallon

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:04