Annons
Annons

Erik Karlsson bästa svenska back någonsin – större än Lidström

Sveriges bästa back genom tiderna, Nicklas Lindström, får ursäkta för en stund. Nu har Erik Karlsson slagit poängrekordet för svenska backar i NHL!

Olle Arnell
Foto: Splash News / All Over Press

erik-karlsson-poangrekord

Erik Karlsson, lagkapten i Ottawa Senators, växer allt mer som en av de bästa svenska backarna någonsin i NHL.

Än har han en bit kvar till Nicklas Lidströms meriter i form av VM-guld, OS-guld och 4 Stanley Cup-titlar. Erik Karlsson innehar ingen av dessa titlar (OS-silver i Sotji 2014 som bäst), men i natt passerade han Nicklas Lindströms rekord som svensk back med flest inspelade poäng i NHLs grundserie.

Annons

Redan för fyra år sedan tilldelades Karlsson Norris Trophy som ligans bäste back. Ingen Ottawa-back har tidigare tilldelats utmärkelsen och den då 22-årige Karlsson blev samtidigt den yngste Norris Trophy-vinnaren sedan 1970. Sedan dess har karriären gått fortsatt spikrakt uppåt och han har bland annat vunnit utmärkelsen igen.

erik-karlsson-rekord-back

I nattens match mot Florida, som Ottawa vann med 3-1, noterades Erik Karlsson för en assist vilket innebar hans (sanslösa) 81:a poäng! I sedvanlig svensk ödmjuk stil kunde Erik dock inte glädjas åt rekordet då det sedan tidigare är klart att Ottawa missar slutspelet i år.

– Det är förstås givetvis roligt, men…ah, jag har så svårt att glädja mig åt personliga framgångar när det gått så här för laget, säger han till Sportbladet.

Vi på Café väljer dock att bortse från missat slutspel och riktar istället ett stort grattis till en riktig svensk backbjässe i NHL!

Mer läsning: 15 hockeybilder som skickar dig smack tillbaka till skolgården

Gilla Cafe.se på Facebook

Annons

Dela (291)
Tweeta

Annons


Laddar