Annons
Annons

Erik Niva släpper ny bok: ”Fotbollen får mig att tro på Sverige”

Suveräne sportjournalisten Erik Niva har skrivit ner sina tankar i en bok. Niva borde verkligen ha haft en Dostojevskijfas, tyckte vi – och frågade honom om det.

Markus Thunberg

Sportbladets och Viasats Erik Niva släpper nu sin bok Känner ni vibbarna? Fotbollen och det nya Sverige. På Instagram skriver han själv om vad den handlar om: Fotboll, mångfald och varför han har hopp om framtiden:  

Här finns Guidetti och Ibrahimovic, här finns U21-landslaget, AIK, Norrköping, MFF, Östersund, Dalkurd och alla de som bevisat att det lönar sig att tänka nytt och att tänka ungt i en tid då Sverige förändras snabbare än någonsin tidigare.

Mer än något annat står vår fotboll nu för mångfald, inkludering och framåtanda. Fotbollen får mig att tro på det här landet och framtiden som väntar oss.”

Här gör Niva reklam för boken med det internationella tecknet för vinst.

niva

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

 

Här sitter Niva bakom flera kopior av boken – och framför sin egen bokhylla, får man anta.

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 15.26.57

I bokhyllan syns Dan Josefssons bok om Sture Bergwall, Måns Ivarssons Ulf Lundell-biografi, Jamie Carraghers självbiografi och Sofi Oksanens Stalins kossor – men inget av Fjodor Dostojevskij.

I en intervju med Cafés Emil Persson frågade Café nyligen om Erik Niva haft en fas där han snöat in på den ryske 1800-talsförfattaren Dostojevskij, mannen bakom klassikerna Brott och straff, Idioten och Bröderna Karamazov. Det kändes typiskt Niva.

– Nej. Jag har ett ingrott behov av att distansera mig mot det som traditionellt sett beskrivs som finkultur, och aldrig gått runt med svart polo och har trott att jag ska vara någon kulturvetare. Tvärtom: jag har alltid haft en bullshit detector som reagerat på det där i alldeles för hög utsträckning för att det ska vara sunt.

Erik Nivas bok finns ute nu. En längre intervju med Erik Niva landar på Cafe.se senare. Foto på startsidan: Severus Tenenbaum.

Annons

Dela (61)
Tweeta

Annons


Laddar