Annons
Annons

Ewan McGregor spelar två (!) roller i nya ”Fargo”

19 april kommer tredje säsongen av serieadaptionen av bröderna Coens hyllade film ”Fargo”.

Joakim Almén

Första säsongen av Fargo med Martin Freeman och Billy Bob Thornton var rakt igenom briljant. Den andra säsongen med Kirsten Dunst och Patrick Wilson var solid, men nådde inte upp till den första säsongens maxbetygsnivå.

Annons

Nu kommer den tredje säsong av serien. Trainspotting-stjärnan Ewan McGregor spelar dubbla roller – två bröder – och förhoppningarna är höga.

Säsong 3 utspelar sig 2010 och McGregor spelar bröderna Emmit och Ray Stussy. Emmit är den framgångsrika fastighetspampbrodern kallad ”the parking lot king of Minnesota”. Ray är hans yngre bror, en tunnhårig polisman med gubbmage som tvingas leva i skuggan av sin mer framgångsrika bror.

Ett narrativ som uppgjort för hårdkokt rivalitet, i sann Fargo-anda. Rivaliteten leder till mord, gängverksamhet och ett ständigt kapplöpande mellan bröderna.

Övriga roller består av en idel stjärnspäckad cast. Gone Girl-stjärnan Carrie Coon spelar polischefen Gloria Burgle, 10 Cloverfield Lane-skådisen Mary Elizabeth Winstead spelar den passionerade bridgespelare Nikki Swango, som är tillsammans Ray, och David Thewlis, Remus Lupin i Harry Potter, spelar ensamvargskapitalisten V.M. Vargas.

Seriens skapare Noah Hawley har sagt att den tredje säsongen hänger ihop ”precis som den första säsongen hängde ihop med filmen och som den andra säsongen hängde ihop med den första”.

Se Ewan McGregor som den miserabla polismannen Ray i trailern

Säsong 3 av Fargo har premiär på amerikanska FX 19 april. Tidigare säsonger har visats på HBO Nordic och det är en rimlig förväntan att säsong 3 dyker upp på HBO Nordic 20 april.

Annons

Dela (1)
TweetaLaddar