Hoppa till innehåll

Expedition: konspirationsteorier

Signaturen Wern skriver i kommentatorsfältet  till förra inlägget: ”Bilden känns inte helt aktuell? Eller ligger det fortfarande is på Brunnsviken?” Detta satte igång min expeditionspartner Kalle som omedelbart mejlade: ”Det ligger inte is i Brunnsviken. Mystiken tätnar.” Jag svarade då: ”Det gör det ju! Eller är det du som inte varit ute och sprungit?!” Varpå … Continued

Signaturen Wern skriver i kommentatorsfältet  till förra inlägget: ”Bilden känns inte helt aktuell? Eller ligger det fortfarande is på Brunnsviken?”

Detta satte igång min expeditionspartner Kalle som omedelbart mejlade: ”Det ligger inte is i Brunnsviken. Mystiken tätnar.”

Jag svarade då: ”Det gör det ju! Eller är det du som inte varit ute och sprungit?!”

Varpå Kalle skrev: ”Igår vid 17 låg det ingen is utanför Haga forum.”

För att denna så kallade ”Brunnsviksincident” inte ska bli någon ny månlandningsfråga för nätets alla konspirationsteoretiker tänkte jag nu presentera bevis på att 1. Det de facto ligger is i Brunnsviken fortfarande och 2. Det bara är Wern och Kalle som är lata och lite ”medelklass” som håller sig nära civilisationen till skillnad från oss riktiga äventyrare.

Bevis 1: Denna bild är tagen utanför Haga Forum vid 18.30-tiden igår kväll och som ni ser är det mycket riktigt helt isfritt.

Bevis 2: Denna bild är tagen lite senare och längre ut längst Brunnsviken och här ser vi, klart och tydligt, att det fortfarande ligger is kvar. Man ser också att det är det exakta stället som båda bilderna (hunden som dricker, vyn över isen) från gårdagens inlägg är tagna.

Bevis 3: Och här ser vi informationsrutan för råfilen för den bild som nu anses vara ”fejkad”. Där framkommer klart och tydligt att den är tagen igår klockan 19.03. Case closed.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.