Fem frågor om höstens denimtrender med Karves designer

Vi försöker reda ut vilka höstens denimtrender är med designern bakom Carlings nya jeansmärke Karve, Martin Gustafsson.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-08-24 10:32  |  Lästid: < 1 minut

I takt med att sommarens shorts byts ut mot jeans passade vi på att ställa fem snabba frågor om höstens denimtrender till Carlings och Karves jeansdesigner Martin Gustafsson. Jeansmodet är alltid på tapeten, men med små skiftningar för varje säsong. Hur ska man bära sina jeans i höst egentligen?

Trasiga eller hela jeans?
– Vi har sett ett fokus på trasiga knän på tjejsidan, men på killsidan känns det mer aktuellt än någonsin. I vår höstkollektion lägger vi fokus på ”trash” för killar. Vi har både jeans med väldigt trashade knän, men också en ren stentvättad som andas 90-tal där skrapningarna på byxorna är subtila och kontrasterna inte är så tydliga.

Vika upp eller klippa av?
– Antingen inget vik alls eller avklippt skulle jag säga.

Rå eller tvättad denim?
– Vi jobbar just nu bara med tvättad denim och olika nyanser av svart, så ingen rå denim just nu. Vi jobbar snarare på att överfärga jeansen för att få intressanta toner.

Blå eller svart denim?
–Svart, det är ett tydligt fokus för oss. Vi har till och med utvecklat en svart färg som är unik för oss som har en väldigt djup och fin svart ton, de bevarar också färgen 10-15 gånger längre än ett par vanliga svarta jeans.

Stuprör eller utsvängt?
– Rakt.

Martin2

Designern bakom Carlings nya denimsatsning Karve, Martin Gustafsson. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-08-24 10:39