Hoppa till innehåll

5 grymma filmer med sjukt fula omslag

Det finns verkligen skäl att vilja äga fysiska exemplar av sina filmer. Man vet ju faktiskt aldrig när de plockas bort från streamingtjänster. Vilken otur att 4K-omslag oftast är så otroligt fula.

Stand By Me

Här försöker man låta omslaget kommunicera två saker. Filmens budskap om barndomens förgänglighet och en massa spännande information om 4K och Xbox. Vilken tur att man lyckas så bra. Den här ligger först på listan för att den illustrerar så många av problemen med moderna filmomslag samlade på samma yta.

Nope

Alltså… varifrån kommer detta behov av att minst två gånger berätta att filmen är i 4K-format? Och dessutom två gånger berätta att den har 15-årsgräns? Plus ett fult skryt om bonusmaterial, plus lite recensioner. Det är så otroligt lite omslag kvar.

2001: A Space Odyssey

Herregud. Utöver den obligatoriskt tvåfaldiga informationen om filmens format har man tagit det kreativa beslutet att både klämma in en stor ruta om HDR och en ännu fulare om filmens åldersgräns. Dessutom en lite halvful notis om att fodralet innehåller tre skivor, men det andra är så mycket fulare så den slipper undan med en varning.

Unbreakable

4K Ultra HD! Blu-Ray! Digital kod!! Och så är det eventuellt en film inblandad, men det är inte lika relevant. Med tanke på att det främst är samlare som i dagsläget köper fysiska utgåvor gör filmdistributörerna förvånansvärt mycket för att skrämma bort dem.

Jurassic Park

Ett omslag som får en att rygga tillbaka. Slumpmässigt utvald, vidrig AI-artwork i märkligt ljusa färger. Listar man allting som finns i rangordning efter hur ”essentiellt” det är, så hamnar den här skiten i botten. Självklart med den standardiserat äckliga informationen om 4K, blu-ray och någon idiotisk kod. Hur kan vi acceptera det?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.