Hoppa till innehåll

Fem saker som ger män Ole Bramserud-energi

Hela svenska folket älskade Jon Skolmens perfekta tolkning av Ole Bramserud i Sällskapsresanfilmerna, men vad alla inte vet är att Ole Bramserud inte bara är en rolig filmkaraktär. Ole Bramserud är en typ av man som rör sig mitt ibland oss. Och här är fem sätt att känna igen honom.

1. Han intresserar sig för ”AI”

Ole Bramserud-varningsklockan börjar ringa redan när män har ”teorier om framtiden”, men när tankar om artificiell intelligens blandas in tjuter den med siren och hela köret. AI är just nu det absolut mest intressanta Ole Bramserud-mannen vet.

2. Han har alltid en splitterny mobiltelefon

En röd tråd man kan se hos Ole Bramserud-män är en lite för stark vilja att ”hänga med”. Därför ser man till att ha ett så flexibelt mobilabonnemang att ens telefon aldrig någonsin är äldre än tre månader.

3. Har en egen elektrisk scooter

Här handlar det eventuellt om att Ole Bramserud-mannen egentligen skulle kunna hyra en Voi som alla andra. Problemet är att han inte alls gillar tanken på att någon annan sitter på en pryl som inte han har.

4. Har en kaffebryggare som styrs av en app

Ole Bramserud-mannen brinner ju starkt för teknik, även sådan teknik som inte den stora massan valt att hoppa på. Särskilt stolt är han över sin nya kaffebryggare som smidigt styrs av en app. Så då kan han bara sitta i vardagsrummet och trycka fram en cappuccino, för att sedan gå ut i köket och hämta den. Hur smidigt som helst. Förutsatt att kaffebönorna, vattnet eller mjölken inte behöver fyllas på eller att bryggarens internetuppkoppling inte strular. Men det händer ju som tur är nästan aldrig.

5. Har alltid ett nytt intresse

Utmärkande för Ole Bramserud-mannen är särskilt att alla hans intressen och fritidsaktiviteter är helt nya. Varje gång du träffar honom har han precis börjat med klättring eller ”body flight” eller någon annan märklig aktivitet som han alltid menar är en fullständigt överlägsen typ av träning. Den aktiviteten hör du sedan inte ett ord om nästa gång ni ses eller någonsin igen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.