Hoppa till innehåll

Filip & Fredrik säljer sina kläder för att hjälpa andra behövande svenskar

Ida Gustafsson

Myrorna har startat en bloppisauktion på Tradera där kändisarna skänkt sina garderobsfynd. Vad sägs om Fredrik Wikingssons randiga t-shirt eller en linnekostym från Filip Hammar som bars när Filip & Fredriks podcast slog publikrekord med 16 592 personer i Globen?

I Sverige slänger vi 197 ton hemtextil varje dag, och för att dels ge gamla kläder ett nytt liv, men även för att bidra till behövande har Myrorna tillsammans med Tradera startat en bloppis. Bloppis, ordet som är sammanslaget av bloggare och loppis, används ofta för att beskriva försäljning av prylar och kläder på nätet.

En rad kända namn har öppnat sina garderober och hittat roliga och fina fynd som de nu auktionerar ut på Tradera tillsammans med Myrorna.

Pengarna från bloppisen kommer att gå till människor som har det svårt runt om i landet, det kan röra sig om härbärgen, skyddade boenden för kvinnor, matkassar med mera.

I bloppisen säljs välanvända plagg, plagg som varit med om något stort samt exklusiva kreationer.

Se ett par av plaggen här

En randig t-shirt från Maison Kitsuné som, enligt egen utsago, var det enda som Fredrik Wikingsson bar under hela 2014. Den som vill ha bildbevis kan kika in hans Instagram, där finns tröjan med på bild.

En linnekostym som skänks av Filip Hammar. Kostymen bars när Filip & Fredriks podcast slog publikrekord, med 16 592 personer i Globen i juni 2014.

Flera kända kvinnor har också bidragit till auktionen.

Svart spetstopp som författaren och bloggaren Sandra Beijer burit under en nyårsfest.

En klänning från danska Stine Goya som tillhört Styleby-grundaren och modeprofilen Jonna Bergh. 

Ljusrosa lammpäls från danska Ravn som skänks av skribenten och modebloggaren på elle.se, Hanna Stefansson.

En aprikosfärgad couture aftonklänning med släp som är designad av Åsa Örterström och som skänks av Damernas Världs chefredaktör, Martina Bonnier. Klänningen är särskilt uppsydd inför fotograferingen av Martina Bonniers bok Obsession, ett signerat exemplar av boken följer med klänningen.

Utöver det finns det även ett par Levi’s 501 och en 90-talsjacka som artisten Joy bar i Myrornas filmer för Myrorna-kampanjen Rehaul tidigare i vår.

Från och med den 4 maj till och med den 14 maj kan du buda på kläderna här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.