Hoppa till innehåll

Filip Hammar och Magnus Carlson kommenterar Malmö-Hammarby

Olle Arnell

Matchen Malmö FF – Hammarby blir rena julafton för alla som älskar att irritera sig över partiska kommentatorer.

Söndagen 17 september tar Malmö FF emot Hammarby IF på Swedbank Stadion. Matchen sänds som vanligt av Cmore och om du inte vill lyssna till kanalens kommentator kan du istället välja att höra Filip Hammar eller Magnus Carlson kommentera matchen.

Magnus Carlson är en välkänd Bajensupporter medan Malmö FF är Filip Hammars lag och kommenteringen av matchen kommer därmed att bli därefter.

– Malmö FF är min stora passion i livet och när jag bor utomlands så är ”di himmelsblå” den största kopplingen jag har till Sverige. Att nu få äran att fullständigt partiskt kommentera en match, med hjärtat, ska bli lika roligt som att fira årets SM-guld, säger Filip Hammar i ett pressmeddelande.

– Att följa Hammarby har varit en naturlig del av mitt liv sedan 1976 och jag försöker att se alla matcher på plats eller via TV. Att nu få kommentera en match ska bli väldigt skoj, speciellt eftersom jag kommer att ta med Hammarbylegendaren och min stora ungdomsidol Klasse Johansson som bisittare. Dessutom är matchen ett av säsongens prestigemöten och man vill alltid spöa MFF, det är sedan gammalt, säger Magnus Carlson i samma pressmeddelande.

Bakom initiativet står Svenska Spel som skriver att tanken är att även om man inte är supporter till något av de två lagen ska man kunna lyssna på en kommentator efter vilket matchresultat man önskar eller har spelat på.

För den som har spelat på kryss är Bosse Pettersson kommentatorn att välja.

– Jag önskar helst att domaren blåser av matchen direkt, annars kommer jag att heja på spel i mittplan och många och långa avbrott i form av inkast, hörnor och byten, säger Bosse Petersson.

Kommentatorerna är gratis att lyssna på och går att följa på Oddsets Facebooksida och på fotbollskanalen.se. Matchstart är söndag den 17 september klockan 17:30.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.