Quiz: Hur många av de allsvenska supporterklubbarna kan du?

Vilken klubb har en supporterpub som heter Whoopsi Daisy? Vilka har döpt supporterklubben efter polska spelaren Mirosław Kubisztal? Och vilken klack har en ramsa som heter "Blåsvarta kånkelbär"? Ta vårt quiz!

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-03-31 15:58  |  Lästid: 3 minuter

Efter ett långt vinteruppehåll är det snart äntligen premiär för Allsvenskan 2017! Efter vad som till en början kändes som en oroväckande sömnig silly season för många lag har det tagit ordentlig fart senaste veckorna.

AIK har spenderat Isak-miljoner på Olsson, Thern, Gotiom, med flera. Nykomlingen AFC Eskilstuna har gjort en smått osannolik värvning i Emmanuel Frimpong. Djurgården har värvat Källström och Olsson som sina största namn, och Häcken har seglat upp som en titelkandidat med värvningar av namn som Stahre, Lindgren och Kamara till en redan stark trupp.

Men trots hajpen kring allsvenskan är det inte alltid på fotbollsplan vi blir mest imponerade. Läktarkulturen kring vår svenska liga håller absolut världsklass och det har vi de allsvenska lagens supporterföreningar att tacka.

Men hur många har du koll på? Ta vårt quiz och se hur många du klarar av – från Malmö i söder till Östersund i norr.

Ta vårt allsvenska supporterklubbsquiz här!

Vad heter BK Häckens supporterklubb?

Rätt svar och ny fråga på nästa sida – klicka dig vidare på pilen nedan för att ta dig vidare i quizet!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:10