Hoppa till innehåll

Filmen Australia släpps äntligen som extra lång tv-serie

Jonas Strandberg

Den femton år långa väntan är slut. Snart släpps äntligen en betydligt längre version av den nästan tre timmar långa filmen Australia.

Baz Luhrmanns två timmar och fyrtiofem minuter långa film Austalia (2008) släpps i slutet av november som en drygt fyra timmar lång tv-serie på Disney +.

När Austalia släpptes betraktades den som ett kommersiellt misslyckande, trots stjärnor som Hugh Jackman och Nicole Kidman i bärande roller. Det är trots det lätt att förstå varför den långa filmen nu blir en extra lång tv-serie. Det går ju inte en dag utan att man hör folk prata om Austalia och vilket enormt kulturellt avtryck den filmen gjort. Framförallt hör man ju ofta folk prata om att den enda bristen den filmen hade var att den var på tok för kort. Det räckte att man blinkade och slumrade till en stund så var filmen slut.

Alla dessa människor kan glädjas den 26 november, när äntligen den exceptionellt långa versionen av en riktig filmklassiker gör entré i streamingutbudet. För att öka hypen lite extra finns nu en trailer för serien man valt att döpa till Faraway Downs.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.