Fira kanelbullens dag – på mexikanskt vis

En tacobulle om dagen är (kanske, vem vet) bra för magen.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-10-02 12:59  |  Lästid: < 1 minut

Det råder högtidsinflation. Snart lär det finnas en speciell tillägnad dag för exakt allting, och eftersom det bara finns 365 dagar på ett år så är det inte konstigt att vissa högtider faller in på samma dag.

Nu på söndag – den 4 oktober för att vara exakt – infinner sig en dag som har kommit att bli en av de mest älskade högtider vi har här i Sverige, nämligen kanelbullens dag. Men saken är den att det inte bara är Sverige som firar en högtid på söndag – utanför våra gränser är det nämligen tacons dag.

Sofiero är känt för två saker, ett slott och ett öl. Slottet kan vi lämna därhän, men Sofieros öl är känt för en sak: Att ölet år 2004 knep en silvermedalj i World Beer Cup. Men i och med helgens firande ger sig ölföretaget även in som en diplomatisk kraft där målet är att smörja de svensk-mexikanska relationerna.

För att uppmärksamma denna högtid har Sofiero 0,0% nämligen bett det svenska folket att skicka in sina oslagbara tacotips och recept. Men framför allt kunde Sofiero inte motstå festelsen att ta fram den perfekta rätten för att förena de två högtiderna – tacobullen!

Så gör du tacobullen:

1 rulle kyld pizzadeg, 400 g
200 g nötfärs
½ påse tacokryddmix
1 liten paprika
1 dl majskorn
2 salladslökar
150 g riven ost
ca 16 bullformar

Sätt ugnen på 225 grader. Stek färsen med kryddmixen enligt anvisningarna på förpackningen. Kärna ur paprikan och tärna den fint. Låt majskornen rinna av och skiva salladslökarna tunt. Rulla ut pizzadegen. Strö ut färsen över degen och fyll på med paprika, majskorn, lök och 2/3 av osten. Rulla ihop degen på längden. Lägg ut bullformar på en plåt. Skär tacorullen i ca 1 ½ cm breda skivor och lägg dem i formarna. Strö över resten av osten och grädda sedan bullarna i ca 15 minuter.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-10-02 13:00