Fler stora namn klara för Joaquin Phoenix Jokern-film

Det blir idel tunga namn i rollistan i Joaquin Phoenix kommande film om Jokern – ”Joker”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-08-29 15:15  |  Lästid: 2 minuter

En uppiggande filmnyhet under sommarens annars lätta nyhetstorka var nyheten om att Joaquin Phoenix kommer att spela Batman-skurken Jokern – i en film om bara Jokern. Sedan dess har filmen, som regisseras av Baksmällan-regissören Todd Phillips, fått premiärdatumet 4 oktober 2019.

Filmen om den megalomaniska filmskurken har nu fått ytterligare bekräftade roller – och trots filmens tydligt kommunicerade låga budget (enbart 55 miljoner dollar) är namnen imponerande. Alec Baldwin ska spela Thomas Wayne, Batman-Bruce Waynes farsa. Dessutom är stora namn som Robert De Niro, Marc Marron (Glow), Frances Conroy och Zazie Beetz (Deadpool 2) bekräftade sedan tidigare.

Inspelningarna är tänkta att dra igång redan om två veckor och man har sagt att filmen ska få en mörk känsla och berätta bakgrundshistorien om Jokern. En misslyckad komiker i Gotham City som väljer det kriminella livet. Martin Scorceses 80-talsrulle The King of Comedy nämns som en av influenserna.

Alec Baldwin ska spela Bruce Wayne pappa Thomas Wayne i Joaquin Phoenix nya film om Jokern.

Joaquin Phoenix har tidigare tagit åt sig en stor del av äran för att filmen överhuvudtaget blir av.

”För tre eller fyra år sen ringde jag min agent och sa ”Varför kan de inte bara ta en av dessa karaktärer och göra en lågbudgetfilm, en film men också en karaktärsstudie, och varför inte ta en av skurkarna?”. Och jag tänkte ”Du kan inte ta Jokern, för du vet, man kan bara inte göra den karaktären, det är redan gjort”, berättade Phoenix för Collider.

Men när saker hettade till tyckte ändå Phoenix att det var en kanonidé att göra filmen om just Jokern, en skurk med komiska element. Phoenix tycker också att valet av regissör är utmärkt.

”Han verkar ha en väldigt intressant förståelse för  den här världen och vad han vill säga”, säger han om Todd Phillips och fortsätter.

”Det är något väldigt lockande med det och att jobba med honom i det här projektet”.

Jared Leto som Jokern i Suicide squad (2016).

Jared Leto som Jokern i Suicide Squad (2016).

Heath Ledger som Jokern i The dark knight (2008).

Heath Ledger som Jokern i The Dark Knight (2008).

Jack Nicholson som Jokern i Batman (1989).

Jack Nicholson som Jokern i Batman (1989).

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-17 14:01