Joaquin Phoenix nya Jokern-film har fått titel och premiärdatum

Joaquin Phoenix Jokern-film ska kort och gott heta ”Joker”. Vi får dock vänta på den efterlängtade filmen om den megalomaniska skurken – 4 oktober 2019 har den premiär.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-07-19 11:59  |  Lästid: 2 minuter

Alla minns Heath Ledgers ikoniska tolkning av Jokern i The dark knight och senast att tolka den obehagliga skurken var Jared Leto i den halvsågade Suicide squad. Förra veckan blev det klart att den trefaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix är nästa storskådis att få spendera ansenlig mängd tid i sminklogen för att bli Jokern.

Regisserar gör Baksmällan-regissören Todd Phillips och enligt NME står Martin Scorcese listad som exekutiv producent.

Warner Bros. bekräftade att filmen har fått grönt ljus, och det handlar om en fristående Joker-film, där karaktärens ursprung ska stå i fokus, skriver Hollywood Reporter. Budgeten – 55 miljoner dollar – är betydligt  lägre än en traditionell blockbuster-produktion och filmens tonalitet sägs bli mer åt det mörkare och experimentella hållet än tidigare Joker-installationer i DC Comics-universumet. Lovande ju, för oss som gillade Ledgers Jokern-tolkning i The dark knight.

Nu har fler detaljer kring den kommande Jokern-filmen blivit kända. Förutom att man nöjer sig med den koncisa filmtitlen Joker och att premiärdatumet blir den 4 oktober 2019, visar det sig att det är Joaquin Phoenix som legat bakom idén till en karaktärsdriven lågbudgetfilm om en skurk i DC-universumet.

”För tre eller fyra år sen ringde jag min agent och sa ”Varför kan de inte bara ta en av dessa karaktärer och göra en lågbudgetfilm, en film men också en karaktärsstudie, och varför inte ta en av skurkarna?”. Och jag tänkte ”Du kan inte ta Jokern, för du vet, man kan bara inte göra den karaktären, det är redan gjort”, berättade Phoenix för Collider.

Men när saker hettade till tyckte ändå Phoenix att det var en kanonidé att göra filmen om just Jokern, en skurk med komiska element. Phoenix tycker också att valet av regissör är utmärkt.

”Han verkar ha en väldigt intressant förståelse för  den här världen och vad han vill säga”, säger han om Todd Phillips och fortsätter.

”Det är något väldigt lockande med det och att jobba med honom i det här projektet”.

Heath Ledger som Jokern i The dark knight (2008).

Jack Nicholson som Jokern i Batman (1989).

Jared Leto som Jokern i Suicide squad (2016).

Mer film och serier från Café!

Nya trailern till Queen-filmen är riktigt, riktigt pampig

Sons of Anarchy-spinoffen Mayans MC har fått premiärdatum – se nya trailern

Fått nog av fotboll? Här är sommarens nyheter på Netflix och HBO

Här hintar Game of Thrones-skådisen om seriens slut

Andrev Walden väljer årets 30 hetaste filmer 2018

Jokern toppar listan över de bästa filmskurkarna genom tiderna

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-17 14:01