Följ med in i Leo Messis skräddarsydda privatjet – för 123 miljoner kronor

Barcelona-stjärnan har nått nya höjder i spanska ligan i år – här är lyxplanet som kommer ta honom ännu högre.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-21 10:46  |  Lästid: 1 minut

Den argentinska fotbollskonstnären Lionel Messi hade en minst sagt tuff sommar under årets fotbolls-VM, då saker och ting inte riktigt gick den vägen han själv önskade – varken för honom personligen eller för ett oinspirerat argentinskt landslag.

Men nu är han tillbaka med full kraft i strålkastarljuset och med sin nuvarande ledning i La Ligas skytteliga gör att han som vanligt hyllas till skyarna av Barcelona-fansen.

När han inte står på fotbollsplanen har han nu även en annan anledning att tas upp bland molnen, och det är hans sprillans nya privatjet för cirka 123 miljoner kronor.

När Messi nyligen bestämde sig för att cruisa runt i ett oerhört påkostat Gulfstream-flygplan, slutade det inte i en standard-lyxuthyrning. Messi har sett till att även få planet ombyggt och skräddarsytt med flera personliga detaljer. På fenan syns bland annat hans tröjnummer 10, och på flygplanstrappan står hans och familjemedlemmarnas namn inbroderade i tyget. Nyckelordet: personalized.

Flygplanet är en massiv ”2004 Gulfstream” V-modell som innehåller ett kök, två badrum och 16 platser som går att omvandla till hela åtta sängar.

Enligt Business Insider tjänar Messi nästan sex miljoner kronor per vecka om man bortser från hans sponsringsavtal, så även om 123 miljoner låter som en astronomisk summa, är det faktiskt något han lätt kan betala av efter att ha, om man ska vara frank, sparkat lite boll i ett år.

Artikeln först publicerad på King.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-12-21 11:14