Så samlar kändisarna in pengar till de drabbade i Manchester

Några av världens största artister och skådespelare använder sitt inflytande för att samla in pengar till den fond som ska stötta de drabbade efter självmordsbombningen som skedde efter Ariana Grandes konsert i Manchester den 22 maj.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-05-31 14:12  |  Lästid: < 1 minuter

Ariana Grande kommer att återvända till Manchester för en välgörenhetskonsert, efter självmordsattacken som skedde efter hennes konsert den 22 maj och krävde 22 liv.

Men den här gången kommer hon inte spela själv, utan hon har även med sig artister som Justin Bieber, Miley Cyrus, Pharrell Williams, Coldplay, Usher, Take That och Katy Perry. Alla intäkter från konserten kommer skänkas till fonden We Love Manchester Emergency Fund, som sattes upp av staden tillsammans med brittiska Röda korset.

Fonden är till för de som blivit direkt drabbade av attacken och den har redan fyllts med över 6 miljoner pund, motsvarande över 67 miljoner kronor.

Men det finns fler offentliga personer än de som spelar på välgörenhetskonserten som bidragit till fonden.

Ed Sheeran

Tom Hardy

Eminem

Justin Timberlake

Oasis-sångaren Liam Gallagher höll en egen konsert på tisdagen där han lät alla intäkter gå till samma fond.

Konserten kommer hållas söndagen den 4 juni på Manchester United-arenan Old Traffords cricketplan, som har kapacitet för 50 000 åskådare. Alla som var på Ariana Grandes ödesdigra konsert den 22 maj erbjuds gratis biljetter även till denna.

För den som vill se konserten kommer den sändas på BBC Television, BBC Radio och Capital Radio Networks. Den kommer också att livestreamas på en kanal som ännu inte tillkännagivits.

Manchesterborna har verkligen enats efter den fruktansvärda – se klippet där en stor folksamling, efter en tyst minut, stämmer upp i allsång med Don’t look back in anger av Oasis >

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 13:36