Hoppa till innehåll

Så följer du VM-stjärnornas showande bäst på sociala medier

Joakim Almén

Det finns en anledning till att professionella fotbollsspelare är just professionella fotbollsspelare och inte innehållsgenier på sociala medier. Men lyckligtvis finns det undantag. Vi bad 6 medieprofiler med stark fotbollskoppling välja tre spelare var som du borde följa på Twitter eller Instagram under fotbolls-VM.

Nu är den nära, den mysigt stora och alldeles, alldeles underbara VM-festen. Hela världen kommer att prata fotboll, men vilka är spelarna som bjuder på värda bakom kulisserna-material på instastories – och vilka spelare twittrar lite roligare och bättre än den ofta sponsköpta genomsnittsspelaren? Vi bad 6 medieprofiler med stort fotbollsintresse plocka ut sina favoriter.

Nichlas Niemi, producent/Nexiko

– Jag följer av princip inte aktiva VM-spelare. Det är polerat och piss. Jag följer däremot GÄRNA avdankade stjärnor eller de petade spelarna. Det är inte alltid ljust. Men alltid intressant.

John Terry, Ex-engelsk landslagsspelare, @johnterry26 på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bjxa51JhZPP/?taken-by=johnterry.26

– Den värdelöse John Terry! Såklart inte med i sommarens VM. Men jävlar i mig vad det är kul att följa honom. Han är så frukt-ans-värt korkad! Det är usla Dubairesor, kamphundar och riktigt bedrövliga matbilder. Han lägger också ofta upp bilder på fotbollsmatcher, tagna med mobilen – på tv:n. Ett beteende värt att kritisera bara det. Har stort hopp om en magisk story-sommar. Den väldigt patriotiske Terry är den enskilt största anledningen till att jag hoppas det går åt helvete för England.

Paul Gascoigne, Engelsk landslagslegend, @paul_gascoigne8 på Instagram.

– Gazza! Riktig underskattad på Instagram. Riktningslöst utav bara helvete. Ingen i världen är sämre på att ta selfies – och selfies tas vill jag lova! Han lyckas med bedriften att både puta med munnen som en 12-åring OCH använda sig av pappavinkeln – rakt underifrån. Allt helt oironiskt givetvis!
Den ovan nämnda selfie-festen blandas med bitterljuva tillbakablickar om ett liv som nationalhjälte. Hoppas det går åt helvete för England nu. Väntar otåligt på att Gazza ska upptäcka stories. Kan bli starkt.

Ken Sema, Sverige, @kenzema12 på Instagram.

– Ken Sema är en jävla toppmänniska. Otroligt god energi! En skam att han inte är med i Jannes trupp. Om han tog VM-petningen med gott mod? JA, DET ÄR VÄL KLART! Underbar på insta-stories. Han är hemma i Norrköping nu under sommaruppehållet och ser ut att må så jävla bra med sin dunder-mamma Kiadila. Nu hoppas vi bara ELFSBORGAREN Rohdén skadar sig så Sema får åka till Ryssland. Sema besitter också en av fotbollsvärldens bästa kroppar. Den är perfekt att vila ögonen på.

Johan Kücükaslan, reporter/Viasat

Michy Batshuayi, Belgien, @mbatshuayi på Twitter.

– ”Batsman” som han själv kallar sig är onekligen en superhjälte på Twitter. Aldrig klyschor som ”not the result we wanted…” osv, utan träffsäkra inlägg med stor självdistans och humor.

Neymar, Brasilien, @neymarjr på Instagram.

– Min toppkandidat att vinna VM:s skytteliga och att följa honom på Instagram under mästerskapet är ett måste. Oerhört generös med uppdateringar på sin story och en perfekt inblick i det brasilianska laget.

Paul Pogba, Frankrike, @paulpogba på Instagram.

– Återstår att se vilken form han befinner sig i på planen, men på sociala medier har Paul Pogbas uppladdning inför VM varit världsklass. Han storys på Instagram är ett måste. Ett skratt som smittar, fötterna på jorden och en av dom trevligaste fotbollsspelare jag intervjuat sett till stjärnstatus.

Frida Fagerlund, Journalist/Aftonbladet

Jesse Lingard, England, @jesselingard på Instagram.

– Till vardags är han Manchester Uniteds clown och under VM hela Englands. Även om Lingard då och då trycker in några marknadsföringsinlägg så är innehållet på hans kanaler underhållande, inte minst eftersom en av hans favoritsysslor är att driva lagkamraten Marcus Rashford till vansinne.

Benjamin Mendy, Frankrike, @benmendy23 på Twitter.

–Han spelade knappt någonting för City den här säsongen på grund av skada men lyckades trots det göra ett djupt avtryck i sin nya klubb genom sociala medier. Fransmannen både risar och rosar friskt på Twitter och det lär han fortsätta göra även under VM (får vi hoppas).

John Guidetti, Sverige, @johnguidetti på Instagram.

– Är den i det svenska landslaget som bjuder mest på sig själv. På sin Instastory medverkar ofta närmaste lagkamraterna Victor Nilsson Lindelöf och Mikael Lustig i någon sorts sång/rap-battle och ibland låter det till och med riktigt bra. Följ anfallaren om du vill komma närmare ”Blågult” under VM.

Jennifer Kücükaslan, Producent för Champions League-studion/Viasat

Benjamin Mendy, Frankrike, @benmendy23 på Twitter och Instagram.

– När Mendy är framme med mobilkameran går ingen lagkamrat säker på sociala medier. Fick debutsäsongen i Man City förstörd av skador men lyckades ändå vinna fansens kärlek tack vare sina humoristiska uppdateringar från omklädningsrummet och läktaren. Förväntar mig att Mendy bjuder på lika mycket behind-the-scenes-material på Pogba, Griezmann och resten av det franska gänget.

Peter Crouch, ex-engelsk landslagsspelare, @petercrouch på Twitter.

– Fotbollstwitters motsvarighet till Jan Stenmark – ingen skriver roligare bildtexter än Peter Crouch. Även om han inte är på plats i Ryssland räknar jag stenhårt med att Premier Leagues ohotade Twitterkung fortsätter bjuda på de absolut roligaste fotbollsanalyserna och kommentarerna kring England och resten av VM-matcherna hemma från soffan.

John Guidetti, Sverige, @johnguidetti på Instagram.

– Har ingen given plats i den svenska startelvan men är absolut på topp vad gäller att vara bjussigast mot media och på sociala medier vid sidan om planen. Bonuspoäng för att flickvännen Sanna levererar minst lika starkt innehåll på sitt poddkonto @livetpalaktaren.

Margret Atladottir, Journalist/Nexiko

John Guidetti & Victor Nilsson Lindelöf, Sverige@johnguidetti på Instagram och @victorlindelof på Instagram.

– Egentligen följer jag bara de här grabbarna på grund av deras bättre hälfter, Maja Nilsson och Sanna Dahlström. Tjejerna har en otrolig podcast, som verkligen ger en inblick i hur det är att LEVA med dessa två landslagsspelare. Så mitt tips är snarare: Lyssna på podcaster ”Livet på läktaren” – den är rolig, smart, ödmjuk och lär vara hyperintressant under fotbolls-VM.

Ragnar Sigurdsson, Island, @sykurson på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BZgtlBZl7_0/?taken-by=sykurson

– Vad som än händer under VM för Islands del kommer det att vara en seger. Herrarna spelar sitt första VM någonsin och det är plikt att hänga på. Vill man följa största stjärnan går man direkt till Gylfi Sigurdsson, men vill man ha lite mer instastories bakom kulisserna är det backen Ragnar Sigurdsson som gäller.

Björn Johnson, Programledare FanTV/Del av podcasten ”3-5-2”

Jesse Lingard, England, @jesselingard på Twitter och Instagram.

– Manchester Uniteds unga stjärna bjuder ofta på sig själv på Instagram och Twitter och lär bjuda på en rejäl inblick i Englands landslag när guldet ska ”hem”.

Paul Pogba, Frankrike, @paulpogba på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BeEGP0TnrRd/?taken-by=paulpogba

–En av världens största stjärnor ska man ju givetvis följa. Trots att han är så exploaterad och har den statusen han har bjuder han fortfarande på personliga videos som inte bara är regisserade av sponsorer.

Thiago Silva, Brasilien, @thiagosilva_33 på Instagram.

– Ledaren i backlinjen bjuder faktiskt på ganska många icke-regisserade bilder och filmer på sina konton. Här får man också chansen att följa en spelare och ett landslag som mycket möjligt kan gå hela vägen.

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Mer på fotbolls-VM från Café:

Café tippar 10 största succéerna och flopparna under fotbolls-VM

Här är alla svenska VM-låtar – och dom är många

8 argument till chefen för att se VM på jobbet

[newsletter]
[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.