Hoppa till innehåll

Författaren uppdaterar om nästa Game of Thrones-bok

Jonas Strandberg

Den exceptionellt långsamma Game of Thrones-profilen uppdaterar oss om boken han skrivit på sedan 2010.

Det börjar nästan bli roligt igen att skämta om hur fantasyförfattaren Martin aldrig blir klar med Winds of Winter – nästa bok i serien som filmatiserades till Game of Thrones. Först blev fansen mest irriterade på förseningarna. Sedan började det dra ut på tiden och skämten om evighetsprojektet haglade obönhörligt. Därefter verkade hoppet slockna och med det även de raljanta skämten.

Nu har Martin uppdaterat läsarna om projektet på sin blogg.

”Ja, ja, självklart har jag arbetat på WINDS OF WINTER. Nästan varje dag. Skrivit, skrivit om, redigerat, skrivit lite till. Gjort stadiga framsteg. Inte så fort som jag skulle vilja… definitivt inte så fort som NI skulle vilja… men framsteg likväl.”

I oktober 2022 gästade George R.R. Martin The Late Show with Stephen Colbert och avslöjade att han var ungefär 1100-1200 sidor in och bedömde då att boken var tre fjärdedelar klar. Att futtiga 400-500 sidor återstod innan boken var färdig. Det är drygt nio månader sedan och det verkar alltså inte bättre än att Martin inte klarar av att producera 55 sidor i månaden. Det är klart, har man arbetat med en bok i 13 år och den fortfarande saknar releasedatum är det lite svårt att betrakta den som en prioritet för författaren.

Man får hålla tummarna för att självtvivlet han ger uttryck för i detta scensamtal någon dag går att övervinna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.