Annons
Annons

ALBIN_EKDAL_1351

Tröttnat på stekiga fotbollsstjärnor vars världsbild inskränker sig till onlineläget i Fifa 14 på Xbox? I så fall delar du den uppfattningen med Albin Ekdal.

– Jag vill inte vara den där stereotypen som de flesta spelare hamnar i: någon som tror att han är on top of the world bara för att han glider runt i Ferrari, spelar tv-spel och inte kan något annat än fotboll. Jag vill något mer med mitt liv, säger han till Café.

Annons

Det 24-åriga Cagliariproffset, som det senaste året har etablerat sig som ett av landslagets stora framtidsnamn, planerar redan för ett liv efter fotbollskarriären. Ekdal vill bland annat plugga juridik och statsvetenskap på distans.

– Fotbollsvärlden är minst sagt inskränkt. Det är lätt att man under sin karriär som varar 15 år tror att man har koll på allt. Sen sitter man där utan utbildning och andra intressen. Det finns ju hur många exempel som helst på spelare som blir vilsna efter karriären. Jag är mån om att inte hamna där.

* * *

* * *

Cafés Erik Eje Almqvist har följt Albin Ekdal nere i Italien, där han berättar öppenhjärtigt om livet som Serie A-gräsänkling (hans flickvän Camilla Sjödahl bor kvar hemma i Stockholm), sin beundran för Zlatan och konsten att slippa italienska trafikböter.

– Polisen kände igen mig direkt. Det slutade med att jag gav honom en tröja och slapp boten. En tid senare körde jag av misstag mot rött och blev stoppad av en polis, som också fick en tröja och en autograf till sin son.

Läs hela intervjun med Albin Ekdal i nya numret av Café, som finns i butik i morgon men är tillgängligt för iPad redan nu.

Plus: Allt om vårens snyggaste herrmode, inklusive en specialtidning om jeans. (Bilderna på Albin Ekdal togs av Pierre Björk.)

* * *

Annons

Dela (15)
Tweeta

Annons


Laddar